O republikové tituly na Malinom Brde zápasilo viac ako dvesto chlapcov a dievčat

O republikové tituly na Malinom Brde zápasilo viac ako dvesto chlapcov a dievčat

RedakciaŠport24.2.2019

V konečných štartovných listinách je 219 mien. Potešilo nás, že prvý raz prišli aj pretekári zo zahraničia - z Čiech, Poľska a Litvy. Priznám sa, rátali sme asi so 170 účastníkmi. Keď už pripravíte takéto podujatie, zvýšený záujem je tou najkrajšou odmenou,“ dal sa na Malinom Brde počuť riaditeľ víkendových majstrovstiev Slovenska mladšieho a staršieho žiactva v lyžovaní v alpských disciplínach a šéf poriadajúceho LK Ružomberok Peter Stano.

Podľa pôvodného plánu malo ísť dokonca o trojdňový minimaratón, lenže odložené 3. kolo Slovenského pohára, ktoré si zakrúžkovalo v piatok, napokon organizátori stopli. „Keď sme sa v stredu vybrali na tréning, kopec po výraznejšom oteplení bol rozbitý až na cukor. Preto sme boli nútení tieto preteky zrušiť,“ vysvetľoval korekciu v programe tréner ružomberských lyžiarov Ján Grib.

V sobotu sa už Malinô Brdo zobudilo síce do mrazivého, ale blankytného rána. Obľúbené lyžiarske stredisko zaliali lúče slnka, ktoré len umocňovali pohodu na svahu, kde sa jazdil obrák. „Podmienky sú vynikajúce,“ pochvaľoval si Grib a pritakali aj jeho súputníci z klubu. Nedeľa už taká žičlivá nebola, ortuť v teplomere sa posunula hore, ale pod zatiahnutou oblohou bolo cítiť väčší chlad. Parametre kopca tiež mierne klesli, smelo však možno povedať, že aj slalomový deň sa vydaril.

Z Ružomberčanov najviac potešil Adam Mrva, ktorý v oboch disciplínach (v každej počet štartujúcich sa prehupol cez päťdesiatku) v kategórii mladších žiakov skončil na desiatej priečke. „Som spokojný, je to veľmi pekné umiestnenie. Adam, ktorý súťaží v tejto kategórii prvý rok sa musí pasovať so staršími i fyzicky vyspelejšími lyžiarmi, oba dni však dobre zvládol,“ pochválil svojho zverenca Grib.

Na Málinom Brde, kde sa republikový žiacky šampionát konal druhý raz po sebe, sme zastihli aj viceprezidenta Slovenskej lyžiarskej asociácie a šéfa jej alpských disciplín Jána Garaja. „Snažíme sa naše podujatia priklepnúť perfektným organizátorom. S ružomberskými činovníkmi mám veľmi dobré vzťahy, vždy sa dohodneme, ako čo spravíme. Tamojšie stredisko navštevujem už tridsať rokov. Majstrovstvá Slovenska boli opäť veľmi dobre pripravené. Takisto ma teší veľká účasť a štart kompletnej republikovej špičky,“ dal sa počuť vrcholový funkcionár.

Takmer štyridsať domácich zanietencov zvládlo ďalší významný lyžiarsky event na Málinom Brde. Hostitelia sa opäť mohli oprieť o viacerých partnerov, bez ktorých by to jednoducho nešlo. Nosnými boli Eco-Investment, Mondi SCP a Nadácia Supra.

Republikové tituly získali: obrovský slalom – ml. žiaci: Belák (Ski Team Martinské Hole), ml. žiačky: Poláková (LK Levoča), st. žiaci: Mažgút (Martinské Hole), st. žiačky: Jančová (LK Levoča), slalom – ml. žiaci: Barfoot (Martinské Hole), ml. žiačky: Šrobová (TJ Roháče Zuberec), st. žiaci: Ruffíni (LK Victory Bratislava), st. žiačky: Jančová.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia