Ruža už bez Mištinovej

Ruža už bez Mištinovej

RedakciaŠport29.7.2020

Do Ružomberka prišla v lete 2016 z ŠKP 08 Banská Bystrica. Na liptovskej basketbalovej adrese Miroslava Mištinová, rodáčka z Hornej Nitry, už ukrojila štyri sezóny, no v ďalšej jej meno na súpiske úradujúceho majstra nenájdete.

„Mima“, ako ju oslovujú tí najbližší, ale z centra dolného Liptova, kde má ešte stále platný kontrakt, neodchádza. Len sa tento mesiac rozlúčila so svojim dievčenským menom Mištinová a stala sa pani Praženicovou.

Myslím si, že svadba bola vydarená, akurát na začiatku sme trochu nestíhali, no potom už všetko prebiehalo fajn. Myslím si, že každý sa zabavil. Takisto jedlo bolo dobré a nezaostávali ani alkoholické nápoje. Ľudia odchádzali spokojní a to bolo hlavné,“ rozhovorila sa slovenská reprezentantka a kapitánka podkošovej Ruže v uplynulej sezóne.

Hostina v Prievidzi, po oficiálnom sobáši s doterajším snúbencom Jaroslavom Praženicom, pripomínala menšiu zábavu. „Mali sme 105 hostí, ich počet na takúto cifru narástol kvôli rozvetvenej manželovej rodine. Tá bola vo výraznejšej presile,“ pokračovala 23 – ročná krídelníčka.

Viac než dva týždne už oficiálny partner ružomberskej opory, bol pod deravými košmi hráčom Žiaru nad Hronom a Lučenca. „Jarka som poznala ako basketbalistu, no k nášmu zoznámeniu nedošlo pri žiadnej športovej akcii,“ prehodila dobre naladená Miroslava.

Ešte ako Mištinová absolvovala štvortýždňový reprezentačný kemp v júni v Piešťanoch, potom si najlepšia športovkyňa mesta Ružomberok za rok 2019 trochu vydýchla, no momentálne už myslí zase na robotu, na štart klubovej prípravy pred súťažným ročníkom 2020/2021, ktorý je nalinkovaný na 5. augusta. „Aj príprava sobáša mi zobrala nejaký čas, bolo to kopec vybavovačiek. Po svadbe som si dala trochu pauzičku, no už niekoľko dní pravidelne chodíme s Jarkom behať, teda neflákam sa," vravela, “ dodala Miroslava Praženicová.

Na otázku, či aj s novým priezviskom bude rovnako kvalitná hráčka, "Mima" sa len zasmiala: "Dúfam, že nič sa nezmení, len meno na adrese."

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia