Ružomberskí futbalisti sú momentálne bez trénerov

Ružomberskí futbalisti sú momentálne bez trénerov

RedakciaŠport27.5.2019

David Holoubek ako hlavný kouč a Jiří Jarošík v pozícii asistenta končia v MFK Ružomberok. Český trénerský tandem doslova zázračne v ligovom finiši dotiahol mužstvo k zisku bronzových medailí, ktoré Ružomberku zaručili štart v Európskej lige, no napriek tomu nenaplní svoj dvojročný kontrakt.

Sadli sme si s vedením klubu a priateľskej atmosfére sme sa dohodli, že v ďalšej sezóne nebudeme v doterajšej spolupráci pokračovať. V Ružomberku sme prežili skvelý rok, s hráčmi sme urobili kus dobrej práce, na čom som hrdý. Lepšie sa odchádza od tímu, keď dosiahnete úspech, ako v opačnej situácii,“ povedal pre náš portál David Holoubek.

Rodák z Humpolca, ktorý 6. júna oslávi svoje 38. narodeniny, trošku odkryl aj pozadie kľúčovej schôdzky s klubovými funkcionármi. „Bolo to predstavách ďalšieho fungovania. Nezhodli sme sa úplne s tými klubovými a preto sme sa s Jirkom Jarošíkom rozhodli skončiť. Išlo o konštruktívnu debatu, bavili sme sa o tom, ako má byť ružomberský futbal smerovaný. Naša vízia bola odlišná. V žiadnom prípade však neľutujem futbalový rok, ktorý som strávil v Ružomberku,“ pripojil Holoubek.

Takže v najbližších dňoch MFK Ružomberok musí vyriešiť trénerské posty pri A mužstve a viac – menej aj vyskladať nový realizačný tím.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia