S prehľadom preskočená pohárová prekážka

S prehľadom preskočená pohárová prekážka

RedakciaŠport14.8.2019

V 2. kole Slovnaft Cupu futbalisti vlani štvrtého tímu V. ligy OŠK Švošov podľahli vysokofavorizovanému Ružomberku 0:6.

Historické susedské derby prilákalo na švošovský futbalový stánok rekordných 1470 divákov, o ktorých bolo dostatočne postarané. Priestor pri južnej strane ihriska, čo sa týka občerstvenia, pripomínal malý jarmoček. Šírila sa tu vôňa gulášu, grilovaného mäska či klobásy, samozrejme nechýbali ani pípne s pivom.

Samotný futbalový film mal „rozbehový“ úvod v miernej réžii hostí. Potom sa osmelili aj Švošovčani. V 8. min. po rane Daudu zazvonila ružomberská žrď a za povšimnutie stála aj následná príležitosť J. Rošteka. Otvárací gól Novotného v 19. dostal Ružu na koňa. V 34. min. po peknej prihrávke Zsigmunda druhý presný zásah MFK pripojil R. Kružliak. Tesne pred prvopolčasovým „gongom“ ešte skóroval Kmeť – 0:3.

V úvode druhého dejstva sa OŠK snažil aspoň o čestný úspech, no bola to len mini epizódka. Dominancia mužstva z elitnej súťaže bola čoraz výraznejšia. Švošovci síce aj naďalej odhodlane bojovali, lenže síl už mali čoraz menej. Logicky prišli ďalšie údery.

Hoci Ružomberok nastúpil len s dvomi mužmi zo základnej zostavy zo sobotňajšieho „majstráku“ so Žilinou (2:3), podľa očakávania a v pohode zvládol túto „povinnú“ pohárovú jazdu.

Peter Cárach, tréner Švošova: „Škoda, že chlapci v úvodnej dvadsaťminútovke nevyužili dve pekné príležitosti. Dalo sa čakať, že časom bude tlak Ružomberka silnieť. My sme v závere odišli kondične. Chlapci však odohrali dobrý zápas. Naši priaznivci nemohli čakať zázrak, veď ide o rozdiel štyroch súťaží. Pre chalanov to určite bol i poučný duel.“

Ján Haspra, tréner Ružomberka: „Pri hodnotení tohto zápasu musím byť veľmi opatrný. Príležitosť dostali viacerí chlapci, ktorí majú málo odohraných minút za prvé mužstvo. Museli si trošku aj zvyknúť na seba, na súpera. Určite pozitívom bolo, že stretnutie odmakali na stopercent. Samozrejme, boli tam aj drobné technické chyby, avšak svoje urobil tiež terén. Počasie domácim nedovolilo pripraviť trávnik tak, ako si želali. Pohárový zápas ale Švošovci zorganizovali na vysokej úrovni, za čo im patrí veľké poďakovanie.“

OŠK Švošov – MFK Ružomberok 0:6 (0:3)

Góly: 19. a 80. Novotný, 34. R. Kružliak, 44. Kmeť, 55. Hašek, 84. V. Jedinák. Rozhodoval: Chmura - 1470 divákov.

OŠK: Pažitka - Marcoň (71. Kajan), M. Žiara, L. Drdák, T. Drdák (32. D. Lacko), M. Gerec, T. Lacko, S. Lacko, J. Roštek, Dauda (57. Žiara), S. Žiara.

MFK: Krajčírik – Kojnok, Mrva, Jonec, Madleňák – Kmeť, Zsigmund, Brenkus (73. V. Jedinák), Hašek – R. Kružliak, Novotný.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia