Základná škola Bystrická cesta Ružomberok postúpila do celoslovenského finále

Základná škola Bystrická cesta Ružomberok postúpila do celoslovenského finále

RedakciaŠport24.3.2019

V Koniarni sa uskutočnilo posledné regionálne kolo projektu Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Minibasket show pre dievčatá ročníka nar. 2009 a mladšie. Tretí raz rola hostiteľa bola zverená MBK Ružomberok (má za sebou aj celoslovenské finále v roku 2016) a ten podujatie opäť pripravil na špičkovej úrovni.

Skvelá atmosféra a výborná organizácia zo strany domáceho basketbalového klubu bola čerešničkou na torte. Deti mali možnosť odohrať zaujímavé zápasy na palubovke, kde sa preháňali tie najväčšie hviezdy svetového ženského basketbalu. Práve to je hlavným cieľom projektu, takouto formou motivovať začínajúce basketbalové hviezdičky k tomu, aby nabrali ten správny smer,“ takto je ružomberský turnaj vychválený na na oficiálnej stránke SBA.

Päť družstiev si zmeralo sily nielen v basketbalovom umení (v trojminútových zápasoch troch proti trom), ale tiež v tímových súťažiach zručnosti.

Víťazom sa stala Základná škola Bystrická cesta Ružomberok, ktorá si zároveň vybojovala účasť na tohtoročnom vyvrcholení projektu 2. mája v Hant aréne v Bratislave. „Z našej strany vo všetkých činnostiach to bolo vyvážené. Samotná hra tri na tri, dribling, streľba, či prihrávky. Turnaj mal aj skvelú kulisu, v hľadisku bola takmer celá naša škola. Škoda, že do tohto formátu sa nezapája viac škôl z Ružomberského okresu. Mohli by sme sa navzájom stretávať aj viackrát do roka,“ vravela niekdajšia výnimočná basketbalistka Iveta Bieliková, ktorá Bystrickú cestu koučovala so svojim kolegom Ladislavom Šaffom.

Na lavičke druhej ZŠ Zarevúca sedela ďalšia významná postava z niekdajšej veľkej ružomberskej éry Dagmar Petruf-Huťková. „Je to super akcia, dievčatá si to užívali. Na škole má tieto dievčatá na starosti Ľuboslava Pastuchová, ja som jej iba pomáhala. Bystrická cesta vyhrala zaslúžene, mala lepšie dievčatá, niektoré z nich už dokonca hrávajú za piatačky,“ konštatovala Petruf-Huťková.

Konečné poradie: 1. ZŠ Bystrická cesta Ružomberok, 2. ZŠ Zarevúca Ružomberok, 3. ZŠ Janka Kráľa Liptovský Mikuláš, 4. ZŠ a MŠ Oravský Podzámok, 5. ZŠ DSA Považská Bystrica.

Výsledky: Bystrická cesta – Považská Bystrica 13:0, Považská Bystrica – Oravský Podzámok 5:9, Oravský Podzámok – Liptovský Mikuláš 3:12, Bystrická cesta – Liptovský Mikuláš 13:1, Považská Bystrica – Liptovský Mikuláš 3:12, Zarevúca – Liptovský Mikuláš 13:1, Bystrická cesta – Zarevúca 13:1, Považská Bystrica – Zarevúca 0:13, Zarevúca – Oravský Podzámok 12:3, Bystrická cesta – Oravský Podzámok 12:1.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia