A. Kánová najlepšia medzi telesne hendikepovanými

A. Kánová najlepšia medzi telesne hendikepovanými

Ján SvrčekŠport1.3.2024

Víťazkou ankety Stolný tenista roka 2023 sa na Slovensku stala Barbora Balážová, hráčka francúzskeho Saint-Denis US 93, ktorá obhájila lanské prvenstvo a celkove sa jej tejto pocty dostalo tretíkrát.

Druhý raz bola súčasťou ankety aj kategória Parastolný tenista roka, v ktorej po Jánovi Riapošovi, zvíťazila Alena Kánová (ŠKST TPŠ Ružomberok), bronzová medailistka vo dvojhre na lanských majstrovstvách Európy v britskom Sheffielde. Najúspešnejšia žena v histórii slovenského parastolného tenisu dosiahla pódiové umiestnenia aj na medzinárodných podujatiach v Jordánsku a Saudskej Arábii.

Len mimochodom momentálne naša úspešná vozičkárka štartuje na medzinárodnom turnaji Astana Para Open v Kazchstane, kde dnes dosiahla dve víťazstvá 3:0, nad Osritou Muslimovou z Indonézie a domácou hráčkou Zhanou Alijevovou.

Medzi laureátmi je ešte jeden člen ŠKST Ružomberok Marián Bystričan. Tomu patrí druhá priečka v kategórii Rozhodca roka.

Medzi najlepšími sú ešte dve mená, ktorí pôsobili v dolnoliptovskom klube v minulosti. Dalibor Jahoda, niekdajší dlhoročný tréner ŠKST Ružomberok a potom aj jeho prezident, obhájil prvenstvo v ankete Tréner roka. Samuel Arpáš sa zase stal druhým najlepším mládežníckym hráčom.

Foro: autor, paralympic.sk

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia