A. Selecký strelecký debutant

A. Selecký strelecký debutant

Ján SvrčekŠport3.3.2024

Vo včerajšom zápase 22. kola základnej časti futbalovej Niké ligy, v ktorom Ružomberok zdolal Podbrezovú 2:1, bol najproduktívnejším mužom na ihrisku domáci Alexander Selecký. Ten najprv, v 21. min. poslal gólovú prihrávku na Chrienovu hlavu a v 81. min. sám zvýšil na 2:0.

"Ťažko sa mi hľadajú slová. Minulý rok nám prvá šestka ušla o bod, teraz sa nám to vrátilo. Všetci sme verili, že to vyjde a išli sme za svojim plánom. Bola za tým tvrdá práca, disciplína," rozhovoril sa len 21 - ročný chalan. "Chceli sme na súpera vyletieť, dať mu pocítiť, že my sme doma, na svojom ihrisku. V úvode sa to aj darilo."

Pre hráča z kraja ružomberskej obrany, či zálohy, to bol otvárací strelecký prvoligový zápis. Dočkal sa ho pri svojom 40. štarte v našej elitnej súťaži. "Oficiálne je to môj prvý ligový gól, no už som skóroval aj pred týždňom v Zlatých Moravciach, akurát rozhodcovia mi ten zásah nepripísali. Samozrejme, mám radosť. Hoci bolo úplne jedno, že kto sa gólovo presadí, len nech získame tri body," vravel ďalej Selecký.

Pri nariadenom priamom kope za faul Mrvu na prenikajúceho Gereca, najprv loptu preskočil Chrien a potom Selecký ľavačkou nekompromisne rozvlnil sieť. "Vedel som, že je to dobrá pozícia pre mňa. Veril som si a chalani ma k lopte pustili, za čo im ďakujem. Štandardku som kopol dosť bezhlavo, ale padlo to," opísal kľúčový zápasový moment autor druhej presnej trefy MFK."

Ružomberský mladík sa stručne obzrel aj za celou základnou časťou Niké ligy. "Začiatok sezóny bol ťažší, zbytočne sa postrácali nejaké body. Postupne sme sa však rozohrali. Bola za tým práca na všetkých tréningoch počas celého týždňa."

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia