Basketbalová trinástka  brala ocenenia v Poľsku

Basketbalová "trinástka" brala ocenenia v Poľsku

Ján SvrčekŠport16.4.2024

Mladšie žiačky MBK Ružomberok ovládli víkendový turnaj Wisla Basket Cup U 13 za účasti družstiev z troch krajín, Poľska, Česka a Slovenska, keď vyhrali všetky štyri zápasy.

"Do Wisly, ktorá je už aj partnerským mestom Ružomberka, radi chodíme. Za pozvanie sme boli vďační. Prišli sme medzi príjemných ľudí a podujatie bolo veľmi dobre zorganizované," rozhovoril sa tréner ružomberskej "trinástky" Anton Panis. "Hralo sa systémom každý s každým. Až na záver nás trochu potrápila Bochnia, no napokon aj posledné víťazstvo bolo bezproblémové. Každú medzinárodnú konfrontáciu radi privítame. Nepotrebujeme sa hrať na vlastnom piesočku a potľapkávať, akí sme dobrí. Barbora Dorková bola vyhodnotená ako najužitočnejšia hráčka turnaja, Lilien Vyskočová si prevzala cenu za najväčší počet asistencií a ako najlepšiu hráčku nášho tímu organizátori ocenili Alexandru Menderovú."

Výsledky: MBK Ružomberok - Citronex UKS Zgorzelec (Poľ.) 48:28, Ružomberok - ISWJ Wisla 70:26, Ružomberok - Basket Ostrava (ČR) 40:23, Ružomberok - Mosir Bochnia (Poľ.) 40:27.

Konečné poradie: 1. Ružomberok, 2. Ostrava, 3. Bochnia, 4. Zgorzelec, 5. Wisla.

Foto: MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia