Ešte do Šamorína, potom sa začne play-off

Ešte do Šamorína, potom sa začne play-off

Ján SvrčekŠport15.3.2024

V Niké extralige basketbalistiek je zajtra (16. marca) na programe posledné kolo nadstavbovej časti. Družstvo MBK Ružomberok svoju púť dlhodobou časťou súťaže zavŕši v Šamoríne. Stretnutie sa začína o 18. hod.

Bez ohľadu na zajtrajšie výsledky, už je rozhodnuté, že Piešťanskí Čajky pôjdu do play-off z prvej priečky, Slávia Banská Bystrica z druhej, Ružomberok z tretej a Šamorín zo štvrtej.

"Vždy sa o niečo hrá," vyhlásil kouč ružomberských žien Juraj Suja. "Nepozeráme sa na zápas tak, že by o nič nešlo. Chceme hrať tak, ako máme hrať."

V stredu Liptáčky doma podľahli Piešťanom o dvadsať bodov 61:81, keď tridsať minút s majstrom odtiahli vyrovnanú partiu. "Potrebujeme, aby si dievčatá lepšie plnili svoje povinnosti v obrane ako naposledy. Tým, že sme stratili Andreu Andělová a so zranením nastupuje Lucia Hadačová, trošku sa nám rozpadol herný koncept, vrátane presingu. Nevieme sa vrátiť späť, hlavne dobre nebránime," vravel ďalej Suja.

Proti Piešťanom MBK chýbala aj Kamila Jarošová, ktorá si zranila koleno ešte v predchádzajúcom zápase v Banskej Bystrici s miestnymi "pumami"."Hráčka včera absolvovala magnetickú rezonanciu. Podľa výsledkov, nie je to nič vážne. V druhom kole play-off by už mala byť k dispozícii," dodal ružomberský tréner.

V základnej časti súťaže Ružomberok vyhral v Šamoríne 64:45 a vo svojej Koniarni 82:30. V nadstavbe prvé meranie síl na liptovskej palubovke vyznelo 80:45 pre domáci tím.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia