Juniorky MBK sa zľakli Dubčeka

Juniorky MBK sa zľakli Dubčeka

Ján SvrčekŠport11.3.2024

Družstvu junioriek MBK Ružomberok v spoločnej I. lige žien, mladých žien (U 23) a junioriek (U 19) v aktuálnej tabuľke patrí tretia priečka so ziskom 28 bodov, za Young Angels Košice U 19 (32 bodov, o zápas viac) a BK Dubček Bratislava (29).

Mladé ružomberské basketbalistky v sobotu vo svojej Koniarni v súboji o momentálny druhý "flek" prehrali s Dubčekom o desať bodov - 57:67, keď im nevyšiel už vstup do zápasu (1. štvrtina - 10:20). "Je to tím s hráčkami, ktoré majú aj extraligové skúsenosti, či s niekdajšími reprezentantkami do 20 rokov. V súboji s našimi mladými dievčatami rozhodli hlavne skúsenosti Bratislavčaniek," konštatoval tréner MBK Michal Porubčan. "Určite sa však dá aj tento súper poraziť, no treba byť na zápas inak nastavený. Dievčatá akoby boli pod stresom, asi v hlavách mali vysokú prehru z prvého vzájomného stretnutia v Bratislave takmer o tridsať bodov - 49:77. Na druhý deň, proti svojim rovesníčkam zo Slovana Bratislava (76:49) už hrali oveľa lepšie. Akurát pri stiahnutej obrane súperiek sa im dáko nedarila streľba zvonku."

Porubčan, ktorý je hlavne verejnosti známy ako dlhoročný asistent trénera Juraja Suju pri ružomberských ženách a má svoj tím i na "detašovanom" pracovisku v Dolnom Kubíne (Orava BasCats) prevzal juniorky v januári, keď pri družstve skončil Miroslav Futo. "Štyri dievčatá Štefánia Michaličková, Mária Štefancová, Nina Oravcová a Danica Ďuratná trénujú s družstvom žien. Zväčša, raz do týždňa, po dohode s Ďurom Sujom jednu tréningovú jednotku absolvujú aj s juniorským tímom. Tam ide o sedemčlennú skupinu," dodal Michal Porubčan.

Prvoligová súťaž basketbalistiek po základnej časti bude pokračovať systémom play-off. Potom najlepšie tímy v kategóriách U 19 a U 23 čakajú ešte záverečné turnaje majstrovstiev republiky.

Výsledky: MBK Ružomberok U 19) - Dubček Bratislava 57:67 (30:38), Štefančová 19, Michaličková 10, Dorková 9, MBK Ružomberok (U 19) - Slovan Bratislava (U 19) 76:49 (34:20), N. Oravcová 14, Štefančová 11, Dorková 10.

Foto: Mária Grafová

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia