Keď aj prehra je víťazstvom

Keď aj prehra je víťazstvom

Ján SvrčekŠport4.3.2024

"Som rád, že som zažil situáciu, keď som po prehratom zápase ten najšťastnejší človek na svete." Aj tieto slová v sobotu, po stretnutí posledného kola základnej časti Niké ligy Ružomberka s Podbrezovou (2:1) zazneli v mixóne z úst strelca jediného gólu "železiarov" Mareka Kristiána Bartoša.

Veru, zriedkavo sa stáva, že na konci jasajú oba tímy. Nielen víťaz, no aj porazený. Obe mužstvá totiž splnili svoj cieľ, keď prenikli do skupiny o titul, a tak duneli šatne na jednej i druhej strane východnej tribúny ružomberského štadióna.

Pod Čebraťom to však bola dráma nielen na ihrisku, no takisto v hľadisku, kde diváci ťukali do mobilov, aby mali prehľad aj o ďalších dvoch zápasoch (Skalica - Trenčín 0:0 a Banská Bystrica - Košice 1:1), od výsledkov ktorých sa, aj v prípade víťazstva odvíjal nadstavbový osud Ruže.

V Skalici žiadny gól nepadol a duel sa skončil o nejakú minútku skôr ako v Ružomberku. Iná situácia bola pod Urpínom. Bystričania expresne, už v 4. min. išli do vedenia (1:0) Rymarenkom. Takýto stav vydržal do 82. min., no potom Qose, ktorý pôsobil aj na liptovskej futbalovej adrese, vyrovnal. V Ružomberku už bol koniec, ale na Štiavničkách, kde rozhodcovia pridali až osem minút, sa ešte hralo. Avšak na obrovskú ružomberskú radosť, skóre už zostalo nezmenené. Čo znamenalo, že Liptáci si senzačne vybojovali hornú šestku.

V piatok mužstvo čaká ďalšiu výzva, doslova ako hrom. V úvodnom kole nadstavby privítajú úradujúceho majstra a suverénneho lídra aktuálnej tabuľky Slovan Bratislava. "Zostávame nohami na zemi. Nemôžeme nahlas premýšľať o dákych vysokých métach. Budeme sa snažiť naďalej zlepšovať, byť kvalitným a nebezpečným súperom pre mužstvá z tejto skupiny. Nikomu nehodláme nič darovať zadarmo," uviedol ešte v sobotu tréner MFK Ondřej Smetana.

Program zápasov v skupine o titul: 8. marca o 17:30 hod.: Ružomberok - Slovan Bratislava, 16. marca o 15:00 hod.: Podbrezová - Ružomberok, 29. marca o 17:30 hod.: Ružomberok - Dunajská Streda, 6. apríla o 18:00 hod.: Ružomberok - Trnava, 14. apríla o 18:00 hod.: Žilina - Ružomberok, 20. apríla o 18:00 hod.: Dunajská Streda - Ružomberok, 27. apríla o 18:00 hod.: Ružomberok - Podbrezová, 4. mája o 18:00 hod.: Trnava - Ružomberok, 11. mája o 18:00 hod.: Ružomberok - Žilina, 18. mája o 17:00 hod.: Slovan - Ružomberok.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia