Likavskí florbalisti už aj s kovmi na krku

Likavskí florbalisti už aj s "kovmi" na krku

Ján SvrčekŠport4.3.2024

Meteníci Likavka včera (3. marca) zavŕšili svoju cestu II. florbalovou ligou mužov, v skupine Stred. Už predtým istý víťaz súťaže, remizoval v ružomberskej Koniarni s DTF Team Detva Joxers B 6:6. Po zápase hráči Likavky, ktorí zopakovali lanské prvenstvo v tejto súťaži, prevzali pohár a boli dekorovaní zlatými medailami. O tento milý akt sa postarali starosta Likavky Marián Javorka a zakladateľ florbalu v obci Milan Javorka, ktorý svojho času niektorých týchto hráčov aj trénoval.

"Zišli sme sa naozaj v hojnom počte. Aj lavička bola plná. Našim zámerom bolo dať každému hráčovi dostatočný priestor na ihrisku. Čo sa týka samotného zápasu, nebol úplne podľa našich predstáv. Možno to vyplývalo aj z toho, že sme prvé miesto mali už predtým v suchu. No treba tiež povedať, že súper hral dobre a išlo o vyrovnanú partiu. Na začiatku sme sa príliš veľa natrápili na góly. Na druhej strane, aj pomerne lacné padli do našej bránky. Určite sme sa však všetci dobre zabavili i zahrali si. Prišlo aj dosť ľudí nás povzbudiť. Smelo môžeme vyhlásiť, že naše mužstvo má za sebou opäť vydarenú sezónu, bez jedinej prehry," vravel hrajúci predseda Meteníkov Ján Lukáč. "Potom sme sa vedno presunuli na spoločnú večeru. Samozrejme, aj sme úspech oslávili."

Čo ďalej? - znela otázka na likavského funkcionára. "Aj naďalej sa budeme piatky stretávať k Koniarni. Nepôjde o nejaké extra tréningy, ale prídeme si hlavne zahrať. Nuž a budeme sa čakať na verdikt Slovenského zväzu florbalu ohľadom kvalifikácie o postup do I. ligy. Sme nastavení tak, že kvalifikačný turnaj bude a aj naň vycestujeme. Možno si dohodneme i jeden prípravný zápas, aby sa nič nepodcenilo," dodal Ján Lukáč.

Meteníci Likavka - DTF Team Detva Joxers B 6:6 (2:1, 2:2, 2:3), Klačko a Marton po 2, Lukáč, Caban.

Foto: Roman Šimalčík

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia