Liptovský bežecký formát pokračuje

Liptovský bežecký formát pokračuje

Ján SvrčekŠport5.3.2024

Olympijský klub Liptova, ktorý zastrešuje Liptovskú bežeckú ligu (LBL), vyhodnotil výsledky tejto dlhodobej súťaže za rok 2023. Vlani sa LBL vrátila po covidovej výluke (2020, 2021 a 2022). Išlo o pretekov pretekov, pričom do projektu sa zapojilo 498 bežcov. Prví traja celkove v osemnástich kategóriách budú ocenení 28. apríla na Behu oslobodenia Bodíc.

Premiérový ročník LBL sa uskutočnil ešte v roku 1984. Už je známy aj jej program pre rok 2024. Ide o sedemnásť kôl, keď tradične sezónu v maratónkach v regióne otvorí Švošovská pätnástka. Tá 23. marca oslávi svoje úctyhodné štyridsiate narodeniny. Potom (7. apríla) bude nasledovať Beh oslobodenia Likavky (43. roč.) Posledným "podnikom" je opäť 26. decembra Štefanský beh v Ružomberku.

Víťazi jednotlivých kategórií za rok 2023 - najmladšie žiactvo: A. Feriancová (Liptovský Hrádok) a Jariabek (Tatran Hybe), mladšie žiactvo: Stromko (TJ Družba Smrečany/Žiar) a Húsenicová (KBL Jasná Liptovský Mikuláš), staršie žiactvo: Macko (Hubová) a Stromková (AC Kriváň Liptovský Mikuláš), dorast: Ferianc (PK Delfín Liptovský Mikuláš) a K. Feriancová (Liptovský Hrádok). juniori: Tomo (Liptovský Hrádok), muži do 39 rokov: Roland Hric (Liptovský Mikuláš), do 49 rokov: Janíček (TJ Družba Smrečany/Žiar), do 59 rokov: Porubiak (ŠK Copy servis Liptovský Mikuláš), do 69 rokov: Madliak (Slovekon Vlachy), nad 70 rokov: Dudek (Bobrovec), ženy: Kucháriková (ŠK Kriváň Liptovská Ondrašová), do 49 rokov: Janíčeková (TJ Družba Smrečany/Žiar), do 59 rokov: Hanulová (Liptovské Sliače), nad 60 rokov: Mláková (Liptovské Sliače).

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia