M. Vlčko v spoločnosti 1691 štartujúcich bronzový

M. Vlčko v spoločnosti 1691 štartujúcich bronzový

Ján SvrčekŠport8.4.2024

V našom hlavnom meste sa včera bežal 19. ročník ČSOB Bratislava maratónu, pričom vypísaná bola aj polovičná trať. Deň predtým, v sobotu, organizátori do programu zaradili minimaratón na 10 km. Tu na skvelom 3. mieste nielen vo svojej kategórii, no aj v absolútnom poradí, preťal cieľ Ružomberčan Matúš Vlčko.

Člen združenia Moji ľudia Černová dosiahol čas 34:40 min. Víťazom sa stal Talian Marco Borneti, pred Čechom Erikom Machů.

"Do Bratislavy som cestoval v prvom rade ako tréner a podpora svojich zverencov, ktorí včera absolvovali klasický maratón, alebo polmaratón. Keďže bola takáto možnosť, v sobotu som sa aj ja postavil na štart," vysvetľoval Vlčko.

Na "desiatku" vybehlo úctyhodných 1691 pretekárov. "Štartovalo sa v troch vlnách. Ja som sa nahlásil do ´áčkaˇ, čiže od začiatku som bol vpredu," pokračoval 32 - ročný vytrvalec z Liptova. "Preteky sa konali v príjemnom teplom počasí. Boli tam výbehy i zbehy po bratislavských mostoch, no inak rovina. Dlho som sa držal na piatej pozícii, keď prví štyri bežci si od začiatku spravili svoje preteky. Neskôr sa však ukázalo, že daktorí prepálili tempo a na záver som ich obehol. Moje pocity sú len príjemné, v medzinárodnej konkurencii ide o pekné umiestnenie. Čas solídny, no na taký som sa aj cítil. Bolo to tempo 3:25 min. na kilometer, čo je fajn. Tiež som privítal príjemnú zmenu oproti liptovským behom, v konkurencii neznámych zahraničných súperov," dodal Matúš Vlčko, ktorý pri Dunaji zo svojej tréningovej partie mal Jána Galana, Miroslava Zubaja, Tomáša Vorobeľa, Vladimíra Holíka a Patrika Haba.

Absolútne poradie: 1. Borneti (Taliansko) 34:00, 2. Machů (ČR) 33:10, 3. Vlčko (Moji ľudia Černová) 34:40, 4. Rodriguez (Španielsko) 35:02, 5. Novak (ČR) 35:10, 6. Medveczky (ČR) 35:16.

Foto: archív MV

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia