O. Smetana dotiahol Ružomberok do semifinále Slovenského pohára!

O. Smetana dotiahol Ružomberok do semifinále Slovenského pohára!

Ján SvrčekŠport28.2.2024

Futbalisti MFK Ružomberok dnes vo štvrťfinále Slovnaft Cupu vyhrali v Dunajskej Strede nad DAC 1904 1:0 a po štyroch rokoch postúpili medzi štyri najlepšie tímy v pohárovej súťaži

Do prvej šance sa dostali hostia, v 16. min., po rohovom kope, Malý loptu sklepol Chrienovi, no ten z prvej netrafil domáci "obdĺžnik". V 25. min. prvý raz bol v akcii gólman MFK Frühwald, ktorý bez problémov skrotil strelecký pokus Andzouanu z väčšej vzdialenosti. Do 32. min. diváci čakali na prvú väčšiu šancu. Po rohovom kope Vitálisa, zakončoval Kačaraba, ale vo výhodnej pozícii minul ružomberskú bránu. V závere polčasu sa DAC snažil pritlačiť, vďaka celkovej zvýšenej aktivite.

Po zmene strán, 59. min. priniesla obrovskú domácu príležitosť, Jürgens zbehol do ružomberskej šestnástky, sám sa ocitol voči Frühwaldovi, ale pravačka Estónca tesne minula cieľ. Na začiatku 67. min. mal Jürgens druhú veľkú šancu na otvorenie skóre, no tentoraz hlavou, zase o kúsok, netrafil bránu.

V 73. min. MFK udrel. Hladík potiahol akciu po pravej strane, Selecký hlavou priťukol loptu Chrienovi, ktorý ľavačkou trafil sieť - 0:1. V 86. min. nebezpečne "smetanovcom" pohrozil Barišič, no tiež nemal presnú mušku. V nadstavenom čase Hladík vystrašil Popoviča. V závere Andzuanou tečovaný pokus, kryl Frühwald.

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Samozrejme, nádhera. Postúpili sme. Hoci z našej strany bolo na ihrisku aj veľa ´ale´. A to zbytočných strát, niekedy hráči boli ustráchaní, alebo zbrklí. Dalo sa čakať, že DAC kombinačne i s loptou bude oveľa lepší, silnejší, že futbalová kvalita je na jeho strane. Lenže aj tak sme mali viac loptu držať na svojich kopačkách. Z toho som trochu sklamaný. No vedeli sme, že prídu aj nejaké naše brejky, rýchle protiútoky a jeden sme aj dotiahli. Tiež však treba povedať, že Dunajská Streda hrala vo veľkej intenzite, bola kompaktná a nedávala nám priestor."

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok 0:1 (0:0)

Góly: 73. Chrien. Žlté karty: Vitális - Lavrinčík, Tučný. Rozhodovali: Dohál - Ferenc, Vitko - 6342 divákov.

DAC: Popović – Gruszkowski, Kaša, Kacharaba, Andzouana – Jürgens (72. Gavrić), Dimun, Vitális (83. Barišić) – Yapi (78. Koné), Trusa, Ramadan.

MFK: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Luterán, Lavrinčík (71. Zsigmund), Šefčík (58. Hladík), Selecký – Múdry, Chobot (46. Boďa), Chrien (76. Tučný).

Foto: MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia