Po osemnástich rokoch (znovu) finále: Ružomberok - Trnava

Po osemnástich rokoch (znovu) finále: Ružomberok - Trnava

Ján SvrčekŠport18.4.2024

Futbalisti MFK Ružomberok sa 1. mája vo finále Slovnaft Cupu v Košiciach stretnú so Spartakom Trnava, ktorý po domácom víťazstve 1:0, včera remizoval v Podbrezovej 0:0. Pre trnavské mužstvo to bude tretie finále v rade, pričom dve predchádzajúce v dueloch proti Slovanu doviedlo, vždy po predĺžení, k zisku trofeje. Kolektív z Liptova si opäť zahrá finále po štyroch rokoch.

„Vôbec som nepremýšľal nad tým, že koho by som si vo finále prial. To ani nemá zmysel. Súpera si nevyberáte. Oba tímy z druhej semifinálovej dvojičky sú kvalitné, so svojimi silnými stránkami. My sa musíme sústrediť na seba, na to, aby sme 1. mája boli dobre pripravení. Je to však ešte ďaleko. Dovtedy mužstvo čakajú dva náročné ligové zápasy, túto sobotu v Dunajskej Strede a ďalšiu proti Podbrezovej. Teraz sa treba na tie zamerať a opäť byť maximálne koncentrovaní. Myslím si, že aj chlapci si to uvedomujú. Sú tak nastavení, že každý zápas chcú vyhrať,“ vravel Ružomberský kouč Ondřej Smetana, ktorý včera aj vycestoval na odvetu Podbrezovej s Trnavou.

Nepríjemná a aj zbytočná domáca prehra s Lipanmi, podľa Smetanu sa nedá len tak hodiť za hlavu, hoci v postupovej hre nič neriešila. „Určite na tento zápas nemôžeme zabudnúť. Treba si zobrať poučenie a vyťažiť z neho maximum. Stretnutie nám veľa vecí odkrylo. Určite sme druhý zápas chceli vyhrať. No v novom, tiež v mladšom zložení to nevyšlo. Futbal aj to prináša. Mladíkom ukázal, na čom potrebujú pracovať, čo zlepšiť. A tiež ako je dôležité zápasy takticky viesť. Celkove je to pre nás cenná skúsenosť. Semifinále skončilo nejakým výsledkom, čo je momentálne dôležité. A teraz sa musíme čo najlepšie nahotovať na záver sezóny,“ dodal ružomberský tréner.

Ružomberok sa vo finále s Trnavou stretol raz, a to v roku 2006, keď duel, aj po predĺžení, skončil bez gólov a potom MFK uspel v penaltovom rozstrele 4:3.

Foto: autor, MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia