Po vystriedaní sa Chrien na lavičke modlil

Po vystriedaní sa Chrien na lavičke modlil

Ján SvrčekŠport3.3.2024

Bol to jeho 100. zápas v našej najvyššej futbalovej súťaži, z toho 64. v ružomberskom drese. V stredu Martin Chrien svojim gólom v Dunajskej Strede (1:0), zabezpečil mužstvu v Slovnaft Cupe postup do semifinále a včera zase otvoril skóre v ďalšom mimoriadne dôležitom dueli, proti Podbrezovej (2:1).

"Neviem, čo k tomu viac povedať, len že sme šťastní, že sa postúpilo do prvej šestky." To boli prvé Chrienove slová v mixóne. "Na jar, aby žila nejaká nádej, sme museli každý zápas vyhrať. Ak by sme na úvod nezdolali Trnavu, hneď by bol koniec. To isté potom platilo v Michalovciach, či v Zlatých Moravciach. Takisto posledné stretnutie sme chceli zvládnuť a sme radi, že to vyšlo."

Na otázku, ako prežíval záver veľmi náročnej bitky, autor vedúceho gólu z 21. min. odvetil: "Po vystriedaní som len sedel na lavičke a modlil sa, aby sme náš zápas zvládli. Nechcel som ani počuť výsledky z iných štadiónov."

Odchovanec banskobystrického futbalu prvý raz vstúpil do ružomberskej kabíny v lete 2016 a pod Čebraťom odohral polovicu sezóny. Na Liptov sa znovu vrátil pred štartom predchádzajúceho súťažného ročníka, čiže po šiestich rokoch. Takže už zažil aj lanské sklamanie, keď mužstvu skupina o titul unikla v záverečnom kole základnej časti. Teraz v poslednej chvíli plán vyšiel, hoci jeseň bola dosť turbulentná, aj s nepríjemnými fackami (v Trenčíne 1:4, v Podbrezovej 0:5). "Sezóna sa začala celkom dobre, potom ale nastalo horšie obdobie. Ďalej prišla výmena trénera a mužstvo si potom sadlo. Paradoxne, v zime sme ani neposilnili. Som spokojný s tým ako fungujeme. Sme dobrá partia a to je hlavné. Máme svoj štýl, svoju tvár a ja osobne, po zmene trénera tiež iný post," uviedol k doterajšiemu priebehu Niké ligy Martin Chrien.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia