Pred cieľovou páskou Ruža proti železiarom

Pred cieľovou páskou Ruža proti "železiarom"

Ján SvrčekŠport1.3.2024

Zajtra (2. marca) v poslednom, 22. kole základnej časti Niké ligy futbalisti MFK Ružomberok o 17. hod. privítajú FK Železiarne Podbrezová. Pôjde o súboj ôsmeho 31 - bodového tímu aktuálnej tabuľky s jej piatym mužstvom, ktoré doteraz získalo 34 bodov.

V 11. kole súťaže Ružomberok pri Hrone schytal poriadne pálivú facku (0:5), keď už po polčase prehrával 0:4. To bola aj posledná kvapka trpezlivosti vo vedení MFK. Vo funkcii hlavného kouča skončil Peter Tomko a nahradil ho Čech Ondřej Smetana. Ten v prvých dvoch "majstrákoch" vyšiel naprázdno (doma so Žilinou - 0:2 a v Skalici - 0:1), no odvtedy ťahá v Niké lige osem zápasovú sériu bez prehry. Navyše na jar jeho mužstvo sa vezie len na víťaznej vlne - tri plné zásahy v najvyššej domácej súťaži a jeden (v stredu) v Slovnaft Cupe v Dunajskej Strede (1:0).

Zajtra Liptákov čaká veľmi zdatný súper, ktorý takisto v tomto kalendárnom roku ešte neprehral, pričom má bilanciu jedno víťazstvo a dve remízy. "Podľa toho, čo som videl, Podbrezovú vnímam ako kvalitný, vysoko organizovaný tím, či už v defenzíve, alebo smerom dopredu. Ide o zohraté mužstvo, ktoré je známe vlastnými hernými princípmi a automatizmami. Viem, čo nás čaká. Už v stredu večer sme sa začali chystať na sobotu," uviedol O. Smetana.

Čo sa týka ružomberskej taktiky, tu asi ťažko realizačný tím bude niečo meniť, keďže súčasné nastavenie prináša aj svoje ovocie."Pre nás je základom dobrá organizácia, pokoj na ihrisku a dodržiavanie stanovených vecí. To ja taký štandard, z ktorého nesmieme vypnúť ani na chvíľu. Hráči na ihrisku musia byť na všetko pripravení a živí," vravel ďalej O. Smetana.

Ružomberok stále je v boji o hornú šestku, no všetci dobre vieme, že karty nemá len vo svojich rukách. Pripomeňme, že v druhej polovici základnej časti mužstvo už získalo 18 bodov, lenže v prvej iba trinásť. "Od začiatku, ako som do klubu prišiel, riešime len najbližší zápas, nad ničím iným nešpekulujeme. V stredu to bol DAC a teraz Podbrezová. Zase chceme urobiť všetko preto, aby sme boli úspešní, aby mužstvo eliminovalo silné stránky súpera, nenechalo mu produkovať jeho hru tiež sa snažilo vliezť do priestorov hostí," dodal ružomberský kormidelník.

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 12 výhier, 2 remízy, 3 prehry, skóre 12:11.

Foto: FK Železiarne Podbrezová

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia