Primátor a šéf ružomberskej futbalovej akciovky o včerajšom popoludní

Primátor a šéf ružomberskej futbalovej "akciovky" o včerajšom popoludní

Ján SvrčekŠport2.5.2024

V stredu sa v Košiciach diali naozaj veľké veci. Ružomberskí futbalisti druhýkrát, po osemnástich rokoch, držali v rukách pohárovú trofej, keď zdolali Trnavu 1:0. Spartak nevyužil možnosť dosiahnuť v Slovnaft Cupe hetrik, a tým ani príležitosť na celkove deviaty triumf. Naopak mužstvo spod Čebraťa natiahlo s Trnavou šnúru bez prehry na desať zápasov (6 víťazstiev – 4 remízy). Víťaz pohárovej súťaže sa rovno kvalifikoval do prvého predkola Európskej ligy a získal finančnú odmenu 50 tisíc eur.

Ja som sa modlil od prvej do deväťdesiatej minúty. Až neskutočne som to prežíval,“ vravel ružomberský primátor a tiež člen predstavenstva MFK Ružomberok Ľubomír Kubáň. „Veľmi úprimne chcem chlapcom poďakovať za to, čo dosiahli. Sezónu otvorili zle, no potom prišiel prvý zázrak, v lige postup do prvej šestky. Zároveň sa mužstvo v Slovenskom pohári dostávalo čoraz vyššie. Nuž a víťazstvo v Košiciach, je taká čerešnička na torte pre týchto chalanov, z ktorých väčšina má športovú kariéru ešte iba pred sebou. Krásny úspech pomôže tiež klubu a zviditeľní Ružomberok na futbalovej mape. Naši hráči nechali na ihrisku obrovské množstvo energie, ukázali, že sú praví srdciari. Je to dobre takticky vedený tím vynikajúcim trénerom.“

Dojatý bol včera tiež generálny riaditeľ a šéf predstavenstva ružomberskej futbalov „akciovky“ Ľubomír Golis. „Ťažko sa hľadajú vôbec slová, sú to úžasné pocity. Ja osobne súčasnú prežívam oveľa emotívnejšie, než napríklad aj vicemajstrovskú. Čo sa doteraz stalo, je niečo výnimočné, až nevídané. Takýto úspech si strašne želal náš majiteľ Milan Fiľo. Pred zápasom išiel aj do kabíny chlapcov povzbudiť. Hlavne v druhom polčase, bol som poriadne nervózny. Naše mužstvo sa dostalo pod značný tlak, ale napokon, ako sa hovorí, ukopali sme to,“ vyznal sa pre náš portál Ľ. Golis.

Foto: autor, MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia