Prvý duel o 3. miesto: Ružomberok - Šamorín

Prvý duel o 3. miesto: Ružomberok - Šamorín

Ján SvrčekŠport19.4.2024

Je tu záver Niké extraligy basketbalistiek. Zajtra (20. apríla) štartuje séria o titul medzi Piešťanskými Čajkami a Sláviou Banská Bystrica a tiež play-off o tretie a piate miesto.

O bronzové medaily (na dve víťazstvá) si to medzi sebou rozdajú MBK Ružomberok a ŠBK Šamorín. Prvý duel v Koniarni sa zajtra začína o 17. hod.

Ešte potrebujeme zvládnuť poslednú prekážku. Po štvrtom semifinálovom stretnutí so Sláviou Banská Bystrica dostali dievčatá dva dni voľno. Utorok bol potom taký rozbehový a od stredy sa zase normálne trénuje. Verím, že hráčky k posledným zápasom sezóny pristúpia maximálne zodpovedne a koncentrovane,“ uviedol tréner liptovského kolektívu Juraj Suja.

Ružomberské basketbalistky naposledy hrali o titul v sezóne 2021/2022, keď vo finále podľahli Piešťanom 1:3 na zápasy. V predchádzajúcom extraligovom ročníku v sérii o bronz vyhrali na Young Angels Košice 2:1. „Hráme o 3. miesto, čo napĺňa ´papierové´ predpoklady. V klube sme nemali stanované konkrétne výsledkové ciele. Sme viac – menej na začiatku nejakej práce, zameranej skôr na výchovu, ktorá sa začala pred pol druha rokom. Samozrejme, treba aj nejaké výsledky, vravel ďalej Suja.

Táto séria, ktorá sa hrá len na dve víťazstvá (druhý zápas v Šamoríne je naplánovaný na 24. apríla a prípadný tretí na 27. apríla pod ružomberskými košmi), bude pre niektoré „žabky“ aj rozlúčkou s klubom. „Áno, máme hráčky, ktorým sa končia zmluvy a chcú skúsiť zahraničie,“ pritakal kouč ružomberského družstva.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia