Ruža vyhrala v Podbrezovej 2:0

Ruža vyhrala v Podbrezovej 2:0

Ján SvrčekŠport16.3.2024

Futbalistom MFK Ružomberok sa v 2. kole nadstavbovej skupiny o titul Niké ligy podaril husársky kúsok, keď vyhrali v Podbrezovej 2:0. Pred asociačnou prestávkou v Zelpo aréne zdolali "železiarov", ktorí v stredu vo štvrťfinále vyliali zo Slovenského pohára Slovan Bratislava. Liptáci sa takto v tabuľke posunuli zo šiestej na piatu priečku.

V úvodnej štyridsaťpäťminútovke bola aktívnejšia a nebezpečnejšia Podbrezová, ktorá aj párkrát pohrozila. Do druhej "polky" lepšie vstúpila Ruža, ktorá napokon v rozpätí siedmich minút dvakrát udrela - Hladíkom a Boďom, ktorému loptu nezištne naservíroval autor prvého gólu. V závere domáci a zvlášť v nadstavenej päťminútovke pritlačili, dostali sa aj do šancí, ale skóre zostalo nezmenené.

Keďže hlavný kormidelník MFK Ondřej Smetana si na tribúne odpykával trest za tri žlté karty, mužstvo z lavičky koučoval jeho prvý asistent Peter Tomko. "S Ondrom sme počas celého zápasu komunikovali cez vysielačky. S hlavným trénerom bol neustále v kontakte Marek Herčut. Všetko fungovalo tak, ako malo," objasnil P. Tomko.

Peter Tomko, asistent trénera Ružomberka: "Myslím si, že domáci nás ničím neprekvapili. Vytiahli veľmi kvalitný ofenzívny výkon, no my sme zase v strednom bloku boli dobre nachystaní. V prvom polčase nám ešte niektoré veci, po zisku lopty, smerom dopredu nevychádzali. V druhej polke rozdielové boli naše striedania. Hneď prišli Hladík a Lavrinčík, čo sa pozitívne prejavilo. Dali sme dva góly a koniec zápasu si chlapci výsledkovo ustrážili. Určite sme nechceli v úvode, či v prvom polčase inkasovať. to sa podarilo a po prestávke sme si počkali na naše príležitosti. Je to veľmi cenné víťazstvo.

FK Železiarne Podbrezová - MFK Ružomberok 0:2 (0:0)

Góly: 61. Hladík, 67. Boďa. Žlté karty: Paraj - Frühwald, Domonkos. Rozhodovali: Choreň – Roszbeck, Pacák - 1167 divákov.

Podbrezová: Rehák - Bartoš, Bakaľa, Mielke (69. Mrva) - Kováčik, Bajo, Chyla (68. Faško), Sanusi (68. Masaryk) - Paraj - Galčík (46. Assinor), Kabongo (46. Talakov).

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Malý, Mojžiš - Luterán, Zsigmund, Múdry (46. Lavrinčík), Selecký - Gerec (46. Hladík), Chrien (87. Domonkos), Šefčík (58. Boďa.)

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia