Ružomberský poter a tréner na bežkách

Ružomberský poter a tréner na bežkách

Ján SvrčekŠport22.2.2024

Desať svojich "želiezok" mal Športový klub lyžovania a biatlonu Ružomberok na majstrovstvách Slovenska v bežeckom lyžovaní, ktoré sa konali za výborných snehových podmienok na Štrbskom Plese.

"S dosiahnutými výkonmi našich ´decák´ som spokojný. Najlepšie umiestnenia sme dosiahli v kategórii mladšieho žiactva (U 12), kde si Maroš Glemba vyjazdil piate a Petra Tomášková šieste miesto. Ťažšie to mali naši starší žiaci, môj syn Dávid Palguta a Matúš Plaskúr, ktorí sú prvý rok v tejto kategórii, a tak väčšinou súťažili so staršími chlapcami," uviedol predseda a tréner ŠK SKI Ružomberok Ľuboslav Palguta, ktorý u veteránov (mužov B) si na 10 000 km trati vybojoval striebornú medailu.

Aj keď pre ružomberský klub biatlonová sezóna sa skončila, keďže posledné preteky boli odvolané kvôli nevyhovujúcim snehovým podmienkam, na bežkách by omladina ŠK SKI mala absolvovať ešte dve podujatia. Tento víkend (opäť) na Štrbskom Plese a potom na Skalke. "Podľa možností trénujeme na Štrbskom Plese, lenže nie je možné tam vycestovať so všetkými našimi ´deckami´. Dnes sme boli pätnásti," doplnil Ľ. Palguta.

Z výsledkov: mladšie žiačky U 10: 8. M. Tkáčiková,11. Muchaničová, mladší žiaci U 12: 5. Glemba, 9. Frič, mladšie žiačky U 12: 6. Tomášková, starší žiaci U 14: 10. D. Palguta, 14. Plaskúr, muži B: 2. Ľ. Palguta.

Foto: ŠK SKI

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia