S trénerom O. Smetanom po zápase v Žiline

S trénerom O. Smetanom po zápase v Žiline

Ján SvrčekŠport13.4.2024

Včera v Žiline (0:0) to bol sedemnásty súťažný zápas, vrátane štyroch v rámci Slovnaft Cupou, čo tréner Ondřej Smetana s ružomberskými futbalistami neprehral. Od svojho nástupu k mužstvu (24. októbra 2023), akurát v troch ligových dueloch jeho tím nebodoval. Pod Dubňom, po vylúčení Šimona Gabriela, však český 41 - ročný kouč prežíval mimoriadne hektické chvíle. Veď "šošoni" búšili zo všetkých síl a ich gól visel vo vzduchu. Napokon ale nepadol.

V závere, hlavne počas nadstavenej päťminútovky, ku ktorej ešte hlavný arbiter Filip Glova niečo pridal, ste aj očami tlačili časomer dopredu?

"Veru, v takýchto prípadoch to tak býva. Tie sekundy pre nás bežali strašne pomaly. Netajím, my sme išli do Žiliny po body a napokon z toho bol v tomto špecifickom prostredí, bod. Na žilinskej umelej tráve je to úplne iný futbal. Navyše, my sme mali aj trochu problémy so zložením zostavy. Preto sme aj poposúvali niektorých hráčov."

Dalo sa predpokladať, že domáci tím hneď na začiatku na vás vyletí?

"Čakali sme, že Žilina po troch prehrách hneď vybehne, že bude mať dobré držanie lopty, že sa bude snažiť našich chlapcov obiehať. So zreteľom na náš pohyb a typológiu hráčov umelý trávnik nie pre toto mužstvo. Takže bolo treba sa prispôsobiť. Napriek tomu, v prvom polčase sa žiadalo ukázať viac ofenzívnych vecí, tiež byť sebavedomejší a drzejší. Naskytli sa i nejaké priestory, no nevyužili sme to. V druhej ´polke´ sme sa už trochu nadýchli. Lenže potom všetko zlomila červená karta a zrazu to bol úplne iný zápas."

Aké pohnútky vás viedli zaradiť Mareka Zsigmunda premiérovo do stopérskej dvojice?

"Je to jedna z možností, o ktorej sa dlhšie bavíme. Aby ste mohli reagovať, potrebujete mať viac variant. Teraz prišli nejaké absencie a takto sme to sprobovali. Hlavne som rád, že ´kluci´ výsledkovo zápas zvládli, hoci herne to mohlo byť lepšie."

So Zsigmundom v novej roly bola spokojnosť?

"Vedeli sme, že to zvládne, inak by tam nešiel. Určite by sme Mareka nedávali do nejakej nekomfortnej pozície. Ukázalo sa, že takéto riešenie môže nám vyhovovať i v iných stretnutiach."

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia