Smetanovci o pohárové semifinále v stánku DAC - u

"Smetanovci" o pohárové semifinále v stánku DAC - u

Ján SvrčekŠport27.2.2024

Zajtra (28. februára) vo štvrťfinále Slovnaft Cupu ružomberských futbalistov čaká DAC 1904 Dunajská Streda vo svojej MOL Aréne. Stretnutie sa začína o 17:30 hod. Na Žitnom ostrove ešte v novembri došlo k zmene na trénerskej stoličke, keď Adriana Guľu vystriedal Španiel Xisco Muňoz. Počas zimnej prestávky bol zase pohyb v hráčskej kabíne. Štvrťfinále sa hrá na jedno stretnutie, pokiaľ sa nerozhodne v riadnom hracom čase, na rad príde penaltový rozstrel.

Bitka o pohárové semifinále, to je veľká výzva, čo vy na to? oslovili sme trénera MFK Ružomberok Ondřeja Smetanu.

"Určite. Takisto obrovská motivácia, popasovať sa s takýmto zápasom, čo najlepšie. Tak musíme k stretnutiu pristúpiť."

Navyše pohárový duel má tiež svoje vlastné zákonitosti.

"Dobre vieme, že je to len o jednom zápase, že už nie sú žiadne kolá, aby ste mohli v súťaži pokračovať, alebo niečo opraviť. Musíme hrať a vývoj stretnutia mať pod kontrolou."

V jeseni ste už proti Dunajskej Strede, takisto na jej štadióne, viedli ružomberské mužstvo, pričom chlapci boli veľmi blízko k trom bodom, keď domáci vyrovnali až v závere nadstaveného času. Takže nejde o neprekonateľnú prekážku, ako to vnímate?

"V niektorých fázach sme vtedy v Dunajskej Strede odohrali dobrý zápas. V tom čase hlavným cieľom bolo zlomiť sériu troch prehier v rade. DAC však už hrá pod novým trénerom a trochu sa zmenila i podoba hráčskeho kádra. Takže pôjde o úplne iný zápas. Navyše špecifický, pohárový. Samozrejme, z minulej konfrontácie možno niečo čerpať."

Domáci tím určite bude mať za sebou aj početnú a aktívnu divácku kulisu, čiže nemalú výhodu na svojej strane, čo poviete?

"Každému mužstvu sa lepšie hrá pred plnším hľadiskom, v dobrej atmosfére a na peknom štadióne. To je pre hráčov motivujúce. Domácim to určite dodáva energiu, väčšie sebavedomie a ženie za výsledkom."

Práve Slovenským pohárom ste začínali svoju misiu v ružomberskom klube, a to len niekoľko hodín po podpísaní trénerskej zmluvy. Ako si to vybavujete?

"Áno, hneď na úvod ma čakal zápas proti Liptovskému Mikulášu, cez ktorý sa nám podarilo vďaka penaltám prejsť. Potom sme doma mali Pohronie a teraz ide o tretie pohárové stretnutie."

Foto: DAC Dunajská Streda

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia