Tréner Lipian vo finále bude drukovať Ružomberku

Tréner Lipian vo finále bude drukovať Ružomberku

Ján SvrčekŠport17.4.2024

Bol to asi najhorší zápas ružomberského mužstva od príchodu českého kouča Ondřeja Smetanu pod Čebrať. Možno mal niečo spoločné so stretnutím 4. kola Slovenského pohára (s Liptovským Mikulášom 1:1 a postup na penalty), no to bolo len pár hodín po zmene šéfa realizačného tímu mužstva.

Pri včerajšej prehre v semifinálovej pohárovej odvete s Odevou Lipany (0:1) divák mohol mať dojem, že ružomberský prvoligista tento zápas, po „vybavení“ postupu do finále už v prvom dueli (5:0), zobral iba ako povinnú jazdu. Naopak piaty tím, východnej skupiny III. ligy hral o dušu, o čo najlepší výsledok, hoci jeho finálová šanca ani netlela.

„Škoda, že prvý zápas sa skončil už v 6. min., po vylúčení brankára. Teraz nechcem tvrdiť, že by sa doma remizovalo, alebo vyhralo, to v žiadnom prípade, no určite by sme sa posnažili spraviť súperovi minimálne taký problém ako v druhom stretnutí. Chcem Ružomberku k postupu do finále srdečne zablahoželať. Verím, že získa cennú trofej. Aby sme my mali akúsi satisfakciu, že mužstvo vypadlo s víťazom Slovnaft Cupu,“ povedal o. i. po pohárovom prekvapení na účet Liptákov, tréner Lipian Štefan Mihalík.

 O. Smetana po prehratej bitke a zlom dojme, nezakrýval roztrpčenie, no snažil sa nájsť i nejaké pozitíva. „Prvý zápas nám dal obrovskú príležitosť rozložiť záťaž a pustiť do hry aj mladších hráčov. Išli sme s dvomi dorastencami. Hrali semifinále ´pohára´, takže bola to pre nich super skúsenosť. Samozrejme od nich, ako aj od celého tímu, som čakal lepší výsledok. To nepopieram. Sme sklamaní, že sme doma nezdolali Lipany. Ale zopakujem, pre nás bolo prednejšie rozložiť zápasovú záťaž v rámci hráčskeho kádra a dať príležitosť viacerým chalanom. Zvyšok mužstva si tak mohol psychicky trošku odpočinúť. Verím, že sa nám to vráti v ďalších zápasoch,“ objasňoval svoju stratégiu lodivod Liptákov.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia