Tretí triumf futbalovej Ruže v rade

Tretí triumf futbalovej Ruže v rade

Ján SvrčekŠport24.2.2024

V predposlednom kole základnej časti futbalovej Niké ligy MFK Ružomberok vyhral v Zlatých Moravciach 4:2. Zverenci trénera Ondřeja Smetanu sú na jar stopercentní - tri zápasy, z toho dva vonku a deväť bodov.

V 10. min. Múdry potiahol ružomberský útok, na jeho center nabehol Selecký atakovaný Mondekom. Obaja hráči v sklze dopravili loptu do siete a hlavný rozhodca Ziemba usúdil, že išlo o vlastný gól. V 20. min. Hladík krížnou strelou, po prihrávke Tučného, prekonal Lukáča medzi domácimi žrďami - 0:2. Veľké a nečakané veci sa potom diali v závere polčasu. V 42. min. Duga kontaktným gólom vrátil ViOn do zápasu a o chvíľu na to Kuzma vyrovnal - 2:2.

V druhom polčase si už Ružomberok s posledným tímom tabuľky poradil. V 53. minúte bol Hladík faulovaný Čonkom vo "veľkom vápne" a Boďa z penalty opäť MFK dostal do vedenia - 3:2. V 85. minúte Selecký nacentroval loptu Šefčíkovi a ten dal za zápasom definitívu.

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Vedeli sme ako by sme tento zápas mali viesť a čím sa presadzovať. Myslím si, že v úvode, aj v prvom polčase, sa to mužstvu aj darilo. Bola však obrovská škoda, že v závere sme poľavili v koncentrácii a dovolili súperovi, aby nás zatlačil a z dvoch podobných situácií vyrovnal. Niečo také sme nemali ani dopustiť, no bohužiaľ. Cez prestávku bolo nutné zareagovať, vymeniť niektoré pozície a vrátiť sa k tomu, čo fungovalo. Nedošlo k nejakému zvýšeniu hlasu. Všetci boli naštvaní. Rovnako, ako realizačný tím, tak aj hráči. Bolo to vidieť. Povedal som chlapcom nech sa zase vrátia na zem a robia to, čo majú. Vedeli sme, v akej situácii sú Zlaté Moravce a že budú robiť všetko preto, aby uspeli a my sme ich nechali takto nadýchnuť. Som rád, že chalani sa vrátili k našej hre, že to zvládli a napokon sme zápas dohrali celkom v pokoji."

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Ružomberok 2:4 (2:2)

Góly: 41. Duga, 44. Kuzma - 10. vlastný (Mondek), 20. Hladík, 53. Boďa (z 11 m), 85. Šefčík. Žlté karty: Suľa, Duga - Chobot. Rozhodovali: Ziemba - Štofik, Čajka - 1367 divákov.

Zlaté Moravce: Lukáč - Suľa, Drame (46. Moško), Nagy, Čonka (59. Jinjolava) - Mondek, Brenkus (35. Balic), Duga (59. Tabatadze, 86. Hodúr), Dulay - Kuzma, Mészáros.

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Malý, Mojžiš - Kotula (46. Šefčík), Luterán (83. Domonkos), Múdry, Selecký - Hladík, Tučný (55. Chobot) - Boďa (75. Gerec).

Foto: facebook ViOn Zlaté Moravce

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia