V Banskej Bystrici viac odtieňov sklamania

V Banskej Bystrici viac odtieňov sklamania

Ján SvrčekŠport7.3.2024

Keď toto družstvo nevyužije svoje silné stránky, nemôže uspieť. A to sa stalo včera. Ružomberské basketbalistky v 4. kole nadstavbovej skupiny o 1. - 4. miesto Niké extralige prehrali v Banskej Bystrici so Sláviou 54:74, lebo v prvom polčase (25:45) mali obrovské diery v obrane. A práve na kvalitnú a nepriepustnú defenzívu, so zdravým agresívnym podmazom, kladie ich tréner Juraj Suja najväčší dôraz. Pri danej skladbe kádra vlastne ani iná cesta k úspechu neexistuje.

V 14. min. hostky prehrávali len o dva body (22:20, 24:22), no potom z palubovky úplne odišli. Prišla pasáž, keď nezaberalo nič, ani oddychové časy. Tréneri už akoby boli v koncoch zo svojich dievčat. Do nejakého módu sa MBK vrátil po prestávke, no po funuse. "Až v druhom polčase prišiel nejaký tlak na loptu, keď dovtedy chýbal. S tým som veru nebol ´okej´. Musí sa to nejakým spôsobom vyriešiť," konštatoval J. Suja. "Na druhej strane zase máme obmedzenú útočnú kvalitu. Takým tímom ako Piešťany a Banská Bystrica dokážeme nastrieľať 54-58 bodov. To nie však nič nové. Existuje problém na rozohrávke. Zranila sa Andělová, škrípe nám rytmus, tempo. Takisto chýba väčšia útočná kvalita. Snažíme sa na tom robiť, nejako to budovať, no veľmi sa nám nedarí. Keby však dievčatá v prvej polovici nedovolili súperkám to, čo im dovolili, azda aj v útoku by sa na nás trošku usmiala šťastena. A opäť to mohol byť otvorený zápas do poslednej minúty, tak ako predchádzajúce."

V ružomberskom tíme zase priestor dostali aj mladé dievčatá. "Tieto ´deti´ niekedy hrajú lepšie ako ich staršie kolegyne, čo je na jednej strane pozitívne z hľadiska perspektívy, no zároveň smutné. Potrebujeme, aby viac družstvu dali aj skúsenejšie hráčky," dodal Juraj Suja, čím tiež veľa naznačil.

MBK Ružomberok ešte v nadstavbe čakajú dva zápasy, 13. marca doma s Piešťanskými Čajkami a 16. marca v Šamoríne.

Foto: Slávia Banská Bystrica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia