Vyrovnaná Ruža stav série na 2:2?

Vyrovnaná Ruža stav série na 2:2?

Ján SvrčekŠport12.4.2024

Kým Piešťanské Čajky podľa očakávania v najkratšom čase postúpili do finále Niké extraligy basketbalistiek ročníka 2023/2024, keď trikrát zdolali ŠBK Šamorín, tak v druhej semifinálovej dvojičke, v ktorej Slávia Banská Bystrica vedie nad MBK Ružomberok 2:1, sa séria môže natiahnuť aj na maximálny počet zápasov.

Zajtra (12. apríla) je v ružomberskej Koniarni o 17. hod. na programe štvrtý duel. "To je ťažká otázka," odvetil nám tréner ružomberských žien Juraj Suja, na náš dotaz, či sa semifinále ešte vráti pod Urpín.

V stredu ružomberské družstvo na bystrickej palubovke prehralo 33:74. "Určite si musíme z tohto stretnutia zobrať poučenie, ale netreba, aby tento zápas dáko hlbšie vliezol hráčkam do hláv. Bol to jeden duel, čo je už za nami. Zajtra je nutné nastúpiť s čistou hlavou," podotkol J. Suja.

Stredajší 41 - bodový debakel nie je pred ďalším súbojom až tak smerodajný. Po prvej štvrtine MBK viedol 17:16, no úplne sa rozsypal v druhej desaťminútovke, ktorú prehral 6:25. "Zhruba do polovice tretej ´štvrtky´ sme sa snažili ešte niečo s výsledkom spraviť. Po nejakých dvoch-troch minútach sa dievčatá priblížili na pätnásť bodov. Keby dokázali svoje mínus stiahnuť na desať-dvanásť bodov, ešte by sme žili. Potom prišiel oddychový čas domácej trénerky Zuzany Žirkovej a ďalej sme sa nedostali," vravel kouč ružomberského družstva, ktorý priznal, že následne už šetril kľúčové hráčky na zajtra, dokonca Oľgu Jackovecovú nechal sedieť na lavičke celý druhý polčas. "Bez Jackovecovej naša hra v druhom polčase nemala žiadnu hĺbku, všetky lopty sme odstreľovali zvonku, dievčatá brali na seba aj ťažké pokusy, preto to bolo také, aké bolo," vysvetľoval J. Suja.

Jedno je isté, že "žabky" vo svojej hale sa cítia oveľa komfortnejšie ako v cudzom prostredí. Vidno to na istejšej ruke i riešení jednotlivých činností, vrátane kľúčových doskokov. Pred týždňom sa proti súperovi s diametrálne odlišným rozpočtom, ktorý je momentálne vystužený šiestimi zdravými cudzinkami a bývalou dlhoročnou reprezentantkou Žofiou Hruščákovou, bravúrne vytiahli. A ukázali cestu, ako sa aj "drahé" pumy dajú zdolať.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia