Vyvrcholí bitka o hornú šestku

Vyvrcholí bitka o hornú šestku

Ján SvrčekŠport1.3.2024

Vlani ružomberskí futbalisti otvárali posledné štyri kolá základnej časti našej najvyššej súťaže na piatom mieste s 24 bodmi, keď o tri bodíky mali viac než siedma Banská Bystrica a ôsme Michalovce. Napokon však do hornej šestky neprenikli, i keď do posledného kola, v ktorom doma podľahli Dunajskej Strede 0:1, mali všetko vo vlastných rukách.

V aktuálnej sezóne mužstvo jar otváralo na ôsmej priečke (22 bodov) a hoci v novom roku potiahlo trojzápasovú víťaznú šnúru (posunulo sa na 31 bodov), ak chce byť v skupine o titul, musí zajtra zdolať Podbrezovú a čakať na výsledky Banskej Bystrice (hrá doma s Košicami) a Trenčína (vycestuje do Skalice). Tieto dve mužstvá majú po tridsať tri bodov. Zverencom trénera Ondřeja Smetanu by, samozrejme v prípade svojho plného nástrelu, do karát zahrali i remízy svojich najväčších konkurentov. V minitabuľke štyroch 34 - bodových celkov by skončili druhí a tak celkove šiesti. "Sólovo" na Podbrezovú si nemôžu trúfať, keďže tam prehrali 0:5, takže zajtra by museli vyhrať aspoň o šesť gólov.

Matematika je jasná. "Smetanovci" musia zdolať "železiarov" a čakať na zaváhania Banskej Bystrice a Trenčína. Stále je to zamotané. O dve miestenky v "šestke" o titul, bojujú štyri mužstvá.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia