Za stavu 1:1, tretia semifinálová bitka

Za stavu 1:1, tretia semifinálová bitka

Ján SvrčekŠport9.4.2024

Zajtra (10. apríla) pokračuje semifinálová séria play-off Niké extraligy basketbalistiek. Kým v dueli Piešťanské Čajky - ŠBK Šamorín sa už s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne o postupe úradujúceho majstra do finále v najkratšom čase, keďže vedie po dvoch exhibíciách (113:47, doma a 100:43. vonku) 2:0, tak druhá dvojička Slávia Banská Bystrica - MBK Ružomberok začína prakticky odznova. "Pumy" vo svojej hale vyhrali 77:59, ale v Koniarni stratili svoj lesk a podľahli 59:69.

"Do Bystrice ideme s ambíciou nadviazať na dobré veci z predchádzajúceho zápasu. Opäť favoritovi chceme byť nepríjemným súperom," vyhlásil ružomberský tréner Juraj Suja. "Máme za sebou veľké víťazstvo, najväčší výsledok tejto sezóny."

Určite nebude jednoduché na Štiavničkách vytiahnuť výkon s visačkou takej kvality, ako v sobotu pred svojimi fanúšikmi. Navyše bol to zápas, v ktorom domácich hráčok vkuse bolo plné ihrisko, keď naozaj sa rozdali zo všetkých síl. "Nedá sa vždy ísť až za hranu svojich možností a mať aj kúsok šťastie. No uvidíme. Treba sa zase o to pokúsiť a ísť takémuto výkonu oproti. Čiže, urobiť všetko preto," pripojil Juraj Suja.

Aj v treťom semifinálovom dueli sa Ruža musí zaobísť bez svojej kapitánky Alexandry Buknovej. Všetky ostatné hráčky ba zajtra mali byť k dispozícii. Zápas sa začína o 18. hod.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia