Zatiaľ životný zápas D. Ďuratnej

Zatiaľ životný zápas D. Ďuratnej

Ján SvrčekŠport26.2.2024

V roku 2017/2018 bola členkou družstva starších minižiačok MBK Ružomberok, ktoré pod vedením trénera Antona Panisa získalo republikový titul, keď ovládlo finálový turnaj majstrovstiev Slovenska v domácej Koniarni. Potom prišli nové basketbalové adresy Danice Ďuratnej - Trnava a Banská Bystrica. Od sezóny 2022/2023 je zase hráčkou svojmu materského klubu. V sobotu v 3. kole nadstavbovej hornej štvorky Niké extraligy Ďuratná proti Šamorínu dostala (zatiaľ) najväčšiu minutáž (24:46 min.) a k domácemu víťazstvu 80:45 prispela aj siedmimi bodmi.

Asi smelo možno povedať, že to bol tvoj najvydarenejší zápas v najvyššej ženskej súťaži, čo ty na to? - oslovili sme 17 - ročnú, 163 cm vysokú rozohrávačku z Ľubochne.

"Určite a teším sa z toho. Som vďačná trénerovi, že mi dal dôveru a toľko času. Môžem povedať, že bola som so sebou spokojná."

S pribúdajúcimi minútami človek mal dojem, že stúpa aj tvoja odvaha na ihrisku, čo povieš?

"Áno, potom som sa cítila komfortnejšie. Avšak už pred zápasom som mala veľkú chuť. Dala som do svojich minút veľkú energiu. Myslím si, že to bolo aj vidieť."

Mávaš aj trému v extralige?

"Je to niečo iné, ako keď nastupujem za juniorky. Na začiatku cítiť určitú trému, ale na palubovke už to spadne. Zápasy medzi ženami sú oveľa náročnejšie, tiež o väčšej zodpovednosti."

Čo ti tréner Juraj Suja zvlášť kladie na srdce?

"Sú to rady, ako čo lepšie robiť. Vysvetľuje mi ako správne zvládnuť jednotlivé činnosti, situácie. Zároveň v trénerovi cítim aj podporu."

Máš už za sebou aj štart v mládežníckej reprezentácii?

"Vlani som bola na majstrovstvách Európy U 16 v Čiernej Hore.

Čo škola?

"Navštevujem 2. ročník Strednej športovej školy v Banskej Bystrici. Keďže mám individuálny plán, s ´babami´ pravidelne trénujem. Do Bystrici dochádzam viac - menej len sa dať vyskúšať."

Basketbal ťa plne napĺňa?

"Áno. chcem v tomto športe niečo dokázať."

Aké želanie môže mať basketbalová tínedžerka v tvojom veku?

"Mám tie najsmelšie sny. Dostať sa raz do euroligového družstva."

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia