S redakciou sme zašli do Spojenej školy Ružomberok. Poprosili sme riaditeľa Júliusa Bruncka o možnosť upiecť veľkonočný symbol v priestoroch ich školy. Veľkonočného barančeka s nami upiekol študent 2. ročníka Marek Halička za pomoci Danuši Mažgutovej, majsterky odborového výcviku.
Zákusky a aj veľkonočného barančeka môžeme kúpiť hotového v ktoromkoľvek obchode už niekoľko týždňov pred Veľkou nocou. Prečo si ale nepripraviť túto dekoračnú pochúťku doma? Nielen, že je jednoduchá na prípravu, ale hlavne oveľa lepšia, chutnejšia, voňavejšia.
Základom pre pečenie je forma v tvare baránka, ktorú môžeme zohnať v niekoľkých variantoch – silikónová, keramická – skladajúca sa z dvoch dielov – alebo aj teflónová. My sme použili dvojdielnu keramickú.
Pri pečení Vám určite pomôžu aj deti a tak spolu pri tvorivej práci, vôni a v radosti sa o pár chvíľ priblížite k sviatkom jari.
Suroviny na cesto:
6ks vajec, 26dkg práškový cukor, 8PL voda, 10PL olej, 26dkg polohrubá múka, 1/2 ks prášok do pečiva, masť na vymastenie formy, strúhanka na vysypanie formy /alebo múka/
© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia