Atraktívna podkošová pozvánka na Koniarne: Ružomberok - Slávia Banská Bystrica

Atraktívna podkošová pozvánka na Koniarne: Ružomberok - Slávia Banská Bystrica

RedakciaŠport21.10.2022

Bude to súboj v uplynulej sezóne druhého Ružomberka a štvrtej Banskej Bystrice, dnešnej Slávie a vtedy BK ŠKP 08. Reč je o nedeľňajšom dueli 5. kola Niké extraligy basketbalistiek. Stretnutie 23. októbra má úvodný rozskok stanovený na 17. hod.

Oproti predchádzajúcemu súťažnému ročníku sa však v oboch táboroch veľa toho zmenilo. Ružomberský klub z hľadiska stratégie odštartoval diametrálne novú cestu a pod Urpínom zase došlo k výraznejšiemu posilneniu. Do Banskej Bystrice zavítali tri cudzinky Iggy Allenová (USA), Milica Deurová (Bosna a Hercegovina) a Jovana Mandičová (Chorvátsko). Slávia, ktorá je ambiciózne naladená, štartuje aj v Európskom pohári FIBA, kde v kvalifikácii vyradila grécky Eleftheriou Moschatau a postúpila do skupinovej fázy. Po domácej prehre 71:72, v odvete vyhrala 61:58.

Podľa odborníkov má Slávia „papierovo“ druhý najkvalitnejší káder po Piešťanských Čajkách. „Je to tak, avšak ´papier´ znesie veľa. Ja nemám rád prognózy, či vyhlásenia tohto druhu. Napokon ´papier´ ešte nikomu žiadny zápas nevyhral,“ dal sa počuť kouč ružomberského družstva Juraj Suja. „Samozrejme, videl posíl. Plus majú nebezpečnú Ninu Janštovú, tiež hráčku s veľmi dobrým doskokom. Je to iný tím, v porovnaní s minulou sezónou. Čo sa týka herného prejavu, tu však dáke výrazné zmeny nepozorujem,“ pokračoval Suja.

Obe družstvá majú (zatiaľ) po jednej prehre, zhodne v Piešťanoch. Slávia obhajcovi titulu podľahla 56:76 a „baby“ z Koniarne 53:75. „Samozrejme, že vždy sa dá prekvapiť. Každý zápas sa začína za stavu 0:0 a s piatimi päťkami na jednej i druhej strane. Sme síce nižší, ale máme svoju kvalitu i zbrane, ktorými budeme bojovať proti kvalitnému súperovi. Určite na zápas nenastúpime odovzdane. Chceme ukázať taký basketbal ako trénujeme a plniť tie veci, ktoré si pred zápasom dohodneme. A uvidíme, ako sa to bude dariť,“ doplnil Juraj Suja.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia