Do Koniarne prídu pumy s novou cudzineckou légiou

Do Koniarne prídu "pumy" s novou cudzineckou légiou

RedakciaŠport13.1.2023

Zajtra (14. januára) Niké extraliga basketbalistiek ročníka 2022/2023 vstúpi do svoje druhej fázy. Do nadstavby, ktorá sa bude hrať v dvoch štvorkách – v prvej a v druhej. V hornej sa stretnú: (o 17. hod.) MBK Ružomberok – Slávia Banská Bystrica a (o 18. hod.) Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín.

Ružomberské hráčky v základnej časti dva razy zdolali bystrické „pumy,“ ktoré do sezóny vstúpili s veľmi smelými plánmi, a to doma 58:50 a na Štiavničkách 68:50.

Najprv pod Urpínom došlo k zmene na trénerskom poste, keď skončil Miloslav Michálik a nahradila ho bývalá slovenská reprezentantka Zuzana Žirková. Potom Slávia kompletne vymenila celé trio cudziniek. Klub sa rozlúčil s Milicou Deurovou z Bosny a Hercegoviny, Chorvátkou Jovanou Mandićovou a Američankou Iggy Allenovou. Na druhej strane prišla Kanaďanka Ceejay Nofuenteová a americké duo Ruth Sherrillová a Lindsey Pulliamová. „Pravdepodobne sú Bystričanky v novom zložení silnejšie než predtým. Avšak v doterajšej časti sezóny Slávia mala aj nejaké zdravotné problémy a preto nenastupovala úplne kompletná. Ďalej hrala FIBA Cup, čo určite úzku rotáciu unavilo a vyšťavilo. Myslím si, že súčasné zahraničné hráčky majú vyššiu kvalitu než tie predchádzajúce. Tiež uvidíme, ako sa ukáže nová trénerka,“ uviedol tréner ružomberských žien Juraj Suja.

Už predtým Bystrica mala svoju silu aj pod košom. Teraz tam prišla Ruth Sherrillová, ktorá pri svojom debute nastrieľala proti CBK Košice 33 bodov. „Nie je to príliš vysoká, ale silná, skočná a kvalitná pivotka, čiže nepríjemná hráčka,“ podotkol J. Suja.

Na súboj druhého a tretieho tímu aktuálnej tabuľky kouč Liptáčok nechystá špeciálnu taktiku. „Nebudeme robiť žiadne taktické rošády. Máme svoj herný koncept. Samozrejme, na každého súpera ho vždy jemne upravíme,“ doplnil J. Suja.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia