Futbalisti spod Čebraťa otvorili prípravu remízou

Futbalisti spod Čebraťa otvorili prípravu remízou

RedakciaŠport14.1.2023

Futbalisti MFK Ružomberok v úvodnom prípravnom stretnutí zimy remizovali s MŠK Považská Bystrica. Prvý polčas herne a na šance ovládla domáca družina a v druhom bol vpredu aktívnejší a nebezpečnejší druholigista.

Do prestávky mali Ružombečania niekoľko sľubných príležitostí – Úradník, Zsigmund, Chrien. V 43. gólman Považskej Bystrice Teplan zneškodnil penaltu Madleňákovi. Ľavý obranca MFK, ktorý po zápase sa ponáhľal na Oravu, na oslavu päťdesiatky svojho otca, napokon predsa pred zmenou strán skóroval.

V druhej „polke“ po viacerých zmenách v domácej zostave, sa čoraz viac začali v ofenzíve o slovo hlásiť hostia a v 73. min. peknou ranou Čiernika aj vyrovnali. Potom ešte trafili brvno.

MFK Ružomberok – MŠK Považská Bystrica 1:1 (1:0)

Góly: 45. Madleňák – 73. Čiernik. Rozhodoval: Batiz.

MFK: Frühwald (46. Ťapaj) – Fabiš (46. Marek), Mrva (67. Malý), Malý (46. J. Maslo), Madleňák – Zsigmund (46. Švehla) – Úradník (38. Luterán), Chrien (46. Halabrín), Rakyta (31. Matej), Macejko (62. Úradník) – Kelemen (46. Gerec).

Peter Struhár, tréner Ružomberka: „V prvom polčase chlapci dobre kombinovali a pomocou krátkych prihrávok sa dostávali za obranu súpera. Takto si vypracovali viaceré šance. Do zápasu sme išli so zámerom, aby každému hráčovi bol poskytnutý dostatočný priestor. V zostave sme mali aj našich mladých chlapcov. V druhej polovici chýbala nám kompaktnosť a súperovi sme nechávali viac priestoru, hlavne v stredovej zóne. Chalani si už tak nevytvárali strelecké príležitosti, boli nepresní v prihrávkach. V tejto časti stretnutia sa hralo hode-dole.“

Peter Jakuš, tréner Považskej Bystrice: „Moje pocity sú príjemné, veď hrali sme s prvoligistom. Remíza určite poteší. V prvom polčase som nebol celkom spokojný, domáci mali dosť šancí. Podržal nás aj brankár, keď chytil penaltu. Druhý polčas bol naozaj dobrý, aj po bežeckej stránke. Chlapci boli nabudení, dokonca výsledok otočiť. Nechýbala ani motivácia. Sľúbili sme im, že v prípade dobrého výsledku nebudú po zápase behať.“

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia