MFK Ružomberok má mládežnícky republikový titul

MFK Ružomberok má mládežnícky republikový titul

RedakciaŠport15.6.2022

Starší žiaci MFK Ružomberok, kategória U 14, sa stali majstrami Slovenka! V dnešnom finálovom zápase o titul v Kremničke družstvo trénera Tomáša Pažítku a asistenta Petra Penova remizovalo s DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 a následný penaltový rozstrel ovládlo v pomere 4:2. Bol to súboj víťazov nadstavbových skupín I. ligy stred + východ a západ.

„Áno, je to veľmi príjemný pocit, všetci sme šťastní,“ pritakal rozžiarený T. Pažítka. „Chlapci odohrali vyrovnané stretnutie, oba tímy sa snažili o útočný futbal, pričom šance sa prelievali z jednej strany na druhú. Remíza celkovému priebehu aj svedčila. Hoci za vedenia 1:0 sme mali príležitosť odskočiť o dva góly.“

Keďže finálová bitka sa skončila „egálom“, prišli na rad jedenástky. „V úvode oba tímy penalty premenili, po druhej sérii DAC viedol 2:1, no potom sme už skórovali iba my. Úspešnými exekútormi boli Škuta, Blaho, Lerint a Husár. A tak mohla vytrysknúť eufória obrovskej radosti,“ pripojil Tomáš Pažítka.

„Štrnástka“ spod Čebraťa v skupine stred skončila až na treťom mieste so ziskom 20 bodov, za MŠK Žilina (27) a Jupie Futbalová škola M. Hamšíka Banská Bystrica (27), famózne však zvládla nadstavbu, ktorú zavŕšila ako prvá (35 bodov), pred Jupie (33) a Žilinou (29).

FK DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok 1:1 (0:1)

Góly: 60. Magyarics - 29. Skypala, 160 divákov.

MFK: Gubka - Fecko, Škuta, Jurík, Blaho, Kubačka, A. Ondruš (62. Jendroľ), Rajnoha, Skypala, Lerint, Husár.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia