Nové meno na ružomberskej súpiske - Oliver Luterán

Nové meno na ružomberskej súpiske - Oliver Luterán

RedakciaŠport20.12.2020

Kým Matúš Kmeť v stredu naposledy stláčal kľučku na ružomberskej šatni, tak 7. januára 2021 prvý raz oficiálne do nej vstúpi východniar Oliver Luterán z obce Kendice, ktorá sa nachádza sedem kilometrov od Prešova.

Je to 19 – ročný chalan, ktorý futbalovo vyrastal v Prešove a naposledy pôsobil v Poprade. Od ľudí, ktorí pracujú vo futbale sme sa dozvedeli, že ide o šikovného chlapca. Tak sme si ho aj sami odsledovali. Oliver hráva na poste stredného záložníka, pričom má veľmi dobrú defenzívnu prácu, ale ani smerom dopredu nie je to hráč na zahodenie,“ uviedol na adresu nového mladíka v „mančafte“ kouč MFK Ružomberok Ján Haspra.

V jesennej časti Luterán nastúpil trinásťkrát za FK Poprad, keď len raz bol striedaný a tiež jedno majstrovské stretnutie vynechal. Do streleckej listiny sa zapísal dvomi gólmi.

Trénera po jeseni šiesteho tímu Fortuna ligy sme tiež spýtal na jeho pocity z prestupu Matúša Kmeťa do AS Trenčín. „Je to tragédia, veľmi nepríjemná vec. Strašne ma mrzí, že Matúš odchádza,“ vravel Haspra, ktorý má k väčšine svojich zverencov aj ľudsky špecifické puto, keďže cepoval ich už aj pri mládeži. „To je moja v role trénera výhoda a zároveň nevýhoda. Človek berie týchto chlapcov ako svoje deti. A potom sa musí s niektorým rozlúčiť. Veru, strašne smutná situácia. Osobne som si stopercent istý, že Matúš má veľký vzťah k ružomberskému klubu, ale dopadlo to, ako dopadlo. Ja som pri rokovaniach o ďalšej hráčovej zmluve nebol, no asi sa nedalo nájsť riešenie, aby u nás pokračoval,“ pripojil šéf realizačného tímu Ruže.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia