P. Struhár s P. Tomkom v Ružomberku pred ďalšími výzvami

P. Struhár s P. Tomkom v Ružomberku pred ďalšími výzvami

RedakciaŠport18.5.2022

Ružomberských futbalistov, ktorí s predstihom v nedeľu v Dunajskej Strede (víťazstvom 3:2) potvrdili svoje fantastické druhé miesto vo Fortuna lige, aj v ďalšom súťažnom ročníku ako hlavný kouč povedie Peter Struhár. Už sú aj podpisy pod novou zmluvou na sezónu 2022/2023 s ročnou opciou.

Vybudovali sme si s hráčmi i s vedením klubu veľmi dobré vzťahy a som len rád, tie budú aj pokračovať. To považujem za najdôležitejšie. S novou sezónou spájam nemalé očakávania. Budeme hrať na troch frontoch. Medzinárodná konfrontácia v Konferenčnej lige UEFA môže chlapcom len pomôcť napredovať. Majú príležitosť zviditeľniť seba i celý klub. Samozrejme, po zisku titulu vicemajstra, budeme všetci pod väčším tlakom. Veľkú zodpovednosť sme však mali aj doteraz. Vieme, aké sú naše primárne ciele a k nim chceme smerovať,“ rozprával 38 - ročný Struhár a naznačil niečo aj do budúcna: „Ako tím sa musíme zase ďalej posunúť, takisto posilniť hráčsky ´materiál´, aby mužstvo zvládlo všetky tri výzvy novej sezóny. Čo sa týka realizačného tímu, s najväčšou pravdepodobnosť zostane pokope, akurát chceme, aby pribudla ešte jedna osoba, ktorá bude nám pomáhať v rámci diagnostiky a video analýz. Zároveň to musí byť človek použiteľný i do tréningového procesu. Umožní nám viac sa zamerať na detaily a na jednotlivých hráčov.“

Rovnaký kontrakt MFK uzavrel aj s asistentom Petrom Tomkom. „Týmto sme bolo odmenení za dobrú prácu celého kolektívu. Pred sezónou nikto nečakal, že Ružomberok tak vysoko skončí, ani my v realizačnom tíme. Prvou métou bola horná šestka. Veľmi dobre tu funguje trojuholník, hráči – realizačný tím - manažment klubu. Už dlhšie mám nadštandardný vzťah s manažérom Milanom Bezákom. Sme tu ako jedna futbalová rodina a to sa odzrkadlilo tiež na výsledkoch. V takejto klíme túžime pracovať aj ďalej. Všetci dobre vieme, že ciele v Ružomberku sú vždy vysoké, veľmi smelé,“ uviedol druhý muž realizačného tímu a takisto ročník narodenia 1984.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia