Pod Čebrať prichádza M. Kelemen z nároďáku do 21 rokov

Pod Čebrať prichádza M. Kelemen z "nároďáku" do 21 rokov

RedakciaŠport16.6.2022

Po Adamovi Tučnom, Adamovi Morongovi a Matúšovi Malom je štvrtou letnou posilou MFK Ružomberok Marko Kelemen z FC Petržalka. Ide o slovenského reprezentanta do 21 rokov, ktorý s „koženou“ začínal v Rožňave. Ďalej jeho kroky smerovali do DAC Dunajská Stred, Trnavy, Zlatých Moraviec a maďarského SC Kazincbarcika. Od júla v 2021 obliekal dres druholigovej Petržalky, kde v minulej sezóne nastrieľal šesť gólov.

„Budem sa snažiť pomôcť mužstvu v ´Európe´ i v domácej súťaži, aby nadviazalo na predchádzajúcu sezónu a naplnilo svoje ciele. Rád by som k tomu prispel aj gólmi. Z tohto kroku máme len príjemný pocit. Navyše neprichádzam do neznámeho prostredia, veď viacerých chalanov poznám. Len mimochodom proti Ružomberku som už raz hral za Trnavu a vyhrali sme 1:0,“ uviedol 22 – ročný „hroťák“, ktorý sa dnes Ruži upísal na štyri roky. Na otázku, čo považuje za svoje silné stránky Kelemen odvetil: „Možno je to výber miesta v šestnástke a súboje.“ Keď sme sa spýtali na rezervy, pripojil: „Asi premieňanie šancí.“

Angažovanie talentovaného futbalistu jednoznačne potešilo kouča Liptákov Petra Struhára. „Očakávame, že Kelemen v tíme vytvorí konkurenciu v útoku. Keďže dlhšie pre zranenie bude chýbať Martin Boďa, zostal nám akurát Tomáš Bobček. Marko je mladý, fyzicky dobre stavaný futbalista. Trošku taký iný typ, silovejší. Môže to byť zaujímavý hráč do zhustenej obrany. O chlapcovi sme mali len pozitívne referencie. Už dlhšie sme ho sledovali,“ povedal Struhár.

Futbalová Ruža tiež dohodla na novej trojročnej spolupráci so svojim len 19 – ročným talentovaným brankárom Tomášom Frühwaldom.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia