Pokračuje ružomberské čakanie na ďalšie víťazstvo

Pokračuje ružomberské čakanie na ďalšie víťazstvo

RedakciaŠport1.9.2022

V kabíne ružomberských futbalistov naposledy víťazný pokrik zaznel 6. augusta, keď mužstvo, po parádnom preklopení skóre, triumfovalo v Banskej Bystrici 3:2. Potom si zverenci trénera Petra Struhára do tabuľky pripísali dve remízy a jednu prehru (so Slovanom Bratislava 0:1), aby s trojbodovým záluskom vycestovali do Michaloviec. Domov sa však vracali „len“ s egálovým výsledkom 1:1.

Škoda prvého polčasu, dobre sme vstúpili do zápasu. Mali sme nejaké šance, keby sa premenili, mohol byť ďalší priebeh iný. Takto stále súper živil nádej na úspešný výsledok a dokonca išiel do vedenia. Druhý polčas už nebol z našej strany taký dobrý. Prišiel aj inkasovaný gól. Išlo o nepríjemnú ranu, veď dovtedy sme boli lepším tímom. Pozitívom bolo, že sme dokázali rýchlo odpovedať. Chceli sme výsledok aj úplne otočiť, no to sa nepodarilo. Žiaľ, ku koncu, neviem, čím to je, veď niečo podobné sa stalo i v Zlatých Moravciach, sme zase trochu stratili koncentráciu a súper sa dostal do nejakých pološancí,“ konštatoval člen ružomberskej defenzívy Alexander Mojžiš.

Hoci Ruža priniesla bod zvonku, v jej kabíne sa z remízy asi nikto netešil. „Sme sklamaní. Nie je to prvý zápas, čo sme zbytočne stratili body. Na Zemplín sa totiž išlo s jasným víťazným plánom,“ doložil Mojžiš.

Vicemajster je momentálne šiesty, s jedenásťbodovým ziskom ako siedmy Trenčín. Avšak iba o „bodík“ majú viac štvrtá Dunajská Streda a piata Žilina. Teraz „Struhárovcov“ čakajú až tri „majstráky“ za sebou vo vlastnom hrade – 4. septembra proti Trnave, 9. septembra so Žilinou a 30. septembra (po asociačnej pauze) so Skalicou.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia