Ružomberok na jeseň bez FIBA Cupu

Ružomberok na jeseň bez FIBA Cupu

RedakciaŠport11.7.2022

Do Európskeho pohára FIBA basketbalistiek sa zo Slovenska prihlásili majstrovské Piešťanské Čajky a prekvapujúco aj družstvo Slávie Banská Bystrica. Ide o štvrtý tím uplynulého ročníka Niké extraligy žien, ktorý zmenil svoj názov z BK ŠKP 08 na Sláviu. Pod Urpínom už v minulej sezóne vážne medzi "pumy" vstúpil podnikateľ Juraj Koval, ktorý sa stal tiež majiteľom a prezidentom klubu. Vicemajster z Ružomberku, ktorý naposledy v druhej najvýznamnejšej klubovej súťaži na starom kontinente postúpil do prvého vyraďovacieho kola, teraz v tejto spoločnosti bude chýbať.

To, že sme neprihlásili družstvo do FIBA Cupu, neznamená, že náš klub odmieta medzinárodnú konfrontáciu. Vždy po nej voláme. Avšak, po dôkladnom zvážaní, vzhľadom na to, že káder prechádza drastickými zmenami, sme sa rozhodli pre iný pohárový formát, pre Stredoeurópsku ženskú ligu – CEWL. Už sme aj českému organizátorovi tejto súťaže oficiálne doručili náš záujem,“ vysvetlil výkonný riaditeľ MBK Ružomberok Radoslav Popelka.

Všetko nasvedčuje tomu, že súťažný ročník 2022/2023, podľa novej klubovej filozofii, podkošová Ruža odohrá iba so slovenskými hráčkami, prípadne doplnená spoza rieky Moravy. „Áno, nie je žiadnym tajomstvom, že ide o vážnu prestavbu družstva,“ pritakal Popelka.

Už poznáme aj družstvá Niké extraligy ročníka 2022/2023 – BAM Poprad, BK ŠK UMB Banská Bystrica, CBK Košice, MBK Ružomberok, Piešťanské Čajky, ŠBK Šamorín, Slávia Banská Bystrica a Young Angels Košice. Chýba Slovan Bratislava, keď odovzdal svoju licenciu družstvu BK ŠK UMB Banská Bystrica, ktoré malo vypadnúť a takisto víťaz baráže Young Angels Košice U 19, ten svoje miesto posunul na CBK Košice.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia