Ružomberská remíza so Zaglebie Sosnowiec

Ružomberská remíza so Zaglebie Sosnowiec

RedakciaŠport27.1.2023

Futbalisti MFK Ružomberok v dnešnom prípravnom medzinárodnom stretnutí remizovali s účastníkom najvyššej poľskej súťaže Zaglebie Sosnowiec na jeho štadióne 3:3.

Domáci išli do vedenia v 27. min. a osem minút pred naplnením riadneho hracieho času viedli 3:1. Finiš bol v réžii po jeseni piateho tímu Fortuna ligy, keď o konečný „egál“ sa postarali striedajúci hráči T. Bobček a 17 – ročný Švehla.

Chlapci po hernej stránke mali veľmi dobrý vstup do zápasu. Doslova bolo na nich vidno, že sa tešia z pohybu na prírodnej tráve, ktorá bola vo veľmi dobrom stave. Bol tam úsek, keď mužstvu vychádzali kombinácie aj so zmenou ťažiska hry. Chalani sa dostávali do zakončenia i do šancí. V prvom polčase nás ale súper prevyšoval v agresivite a pri štandardných situáciách a z dvoch aj skóroval,“ hodnotil ružomberský tréner Peter Struhár.

Chrien z jedenástky, za faul na Madleňáka, síce v 33. min. vyrovnal, no prvá polovica skončila 2:1 pre Sosnowiec. V 71. min. poľský tím po rýchlom brejku odskočil na 1:3. „Za druhý polčas musím chlapcom pochváliť. Hlavne za to, ako sa zomkli za dvojgólového manka. Keby sa hralo ešte o chvíľu dlhšie, verím, že aj víťazstvo by sme boli strhli na svoju stranu. Po prestávke sme si vypracovali niekoľko šancí. Prínosom boli striedajúci hráči, ktorí priniesli ponukové činnosti, pohyb i kvalitu. Veľmi pekné akcie predviedol Štefan Gerec. Teší ma, že strelecky sa presadili Tomáš Bobček a Kevin Švehla,“ vravel ďalej P. Struhár.

Hlavný kouč Ruže tiež upozornil na niektoré veci: „Mužstvo inkasovalo lacné góly, pri štandardkách chlapci musia byť zodpovednejší a vpredu zase, v súperovej šestnástke dôslední, aby sme dokázali dotlačiť loptu do brány. V každom prípade som rád, že sme tento zápas odohrali.“

Zaglebie Sosnowiec – MFK Ružomberok 3:3 (2:1)

Góly: 27. Sobczak, 39. Klupś, 71. Bykov - 33. Chrien (z 11 m), 82. T. Bobček, 87. Švehla.

MFK: Frühwald (46. Ťapaj) – Fabiš, Malý (60. Mrva), Mojžiš (46. J. Maslo), Madleňák (46. Selecký) – Zsigmund – Macejko (67. Gerec), Luterán (75. Švehla), Chrien, Úradník (46. Šefčík) – Kelemen (60. T. Bobček).

Generálkou na jarné boje pre ružomberských futbalistov bude 4. februára o 14. hod. stretnutie s ďalším poľským tímom MKS Puszcza Niepolomice.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia