Titul do Košíc, ružomberské basketbalistky so striebornými medailami

Titul do Košíc, ružomberské basketbalistky so striebornými medailami

RedakciaŠport12.6.2022

V dnešnom finálovom zápase majstrovstiev Slovenska v basketbale žiačok (U 14) v ružomberskej Koniarni domáce družstvo podľahlo Young Angels Košice 27:52. Bronzové medaily získali dievčatá Slovana Bratislava.

„Anjelky“ boli od začiatku vo vedení. Stretnutie otvorili 7 – bodovou šnúrou, no v prvom polčase im ešte zverenky trénerky Iveta Bielikovej celkom vzdorovali. Na začiatku druhej „štvrtky“ sa priblížili na tri „puntíky“ (10:13) a tesne pred prestávkou boli len na mínus piatich bodoch – 16:21. Druhú polovicu zápasu už ovládli Košičanky.

Iveta Bieliková, trénerka Ružomberka: „Po dvoch náročných zápasov proti Šamorínu a Slovanu, dievčatá hrali so zaťatými zubami, už nemali tú energiu a postupne im odchádzali fyzické sily, čo ovplyvnilo aj presnosť našej streľby. Nechceli sme však hrať žiadny špekulatívny basketbal išli sme naplno. Košiciam chcem k titulu zagratulovať, aj za celú sezónu je to spravodlivé rozuzlenie. Young Angels potvrdili svoju kvalitu, majú silné hráčky. Každé medailové umiestnenie na ´Slovensku´ je však mimoriadne vzácne a tešíme sa z neho.“

Zuzana Žirková, trénerka Košíc: „Tešili sme sa na tento najdôležitejší zápas. Ružomberok si možno včera všetky náboje vytrieskal, čo sme využili. Hlavne v obrane dievčatá odviedli veľmi dobrú robotu. Vedeli sme, čo je naším cieľom na turnaji a za tým sme išli.“

VÝSLEDKY

Finále: MBK Ružomberok – Young Angels Košice 27:52 (2:10, 16:23, 33:41), body MBK: Kapláňová a Reháneková po 8, M. Oravcová 5, Golisová 3, Jaroščáková 2, Praženicová 1.

Ostatné dnešné zápasy – o 3. miesto: Slovan Bratislava – ŠKP 08 Banská Bystrica 52:32 (26:17), o 5. miesto: ŠBK Šamorín – Piešťanské Čajočky 53:46 (29:25), o 7. miesto: BK AŠK Slávia Trnava – AKAPO Lučenec 36:44 (19:15).

All Stars turnaja: Vanda Vojtašková (Slovan), Michaela Oravcová (Ružomberok), Daniela Hudecová (Košice), Vilma Nedielková (Piešťany), Laura Lopuchová (Šamorín). Najužitočnejšia hráčka: Michaela Oravcová.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia