Tréner J. Suja začal prípravu na svoj desiaty ružomberský basketbalový rok

Tréner J. Suja začal prípravu na svoj desiaty ružomberský basketbalový rok

RedakciaŠport3.8.2022

Dnes o 17:30 hod. začali ružomberské extraligové basketbalistky prípravu na novú sezónu. Tak, ako bolo dávnejšie avizované, len so slovenskými „babami“.

Beriem to ako realitu, s ktorou sa musíme vysporiadať. Som profík a ideme pracovať,“ uviedol tréner družstva Juraj Suja, ktorý s podkošovou Ružou už má za sebou deväť súťažných ročníkov. „Zostaviť také družstvo len zo slovenských hráčoch, ktoré by nejakým spôsobom bolo konkurencie schopné, je takmer nemožné. A aj českú basketbalistku na Slovensko dostanete veľmi ťažko. Možno sa to dá, ak na tom dlhšie pracujete.“

Z lanského strieborného tímu prípravu odštartovali Alexandra Buknová, Natália Uramová, Viktória Havranová a Kamila Jarošová. Na palubovke sme videli tiež Luciu Hadačovú, odchovankyňu ružomberského klubu, ktorá posledné tri sezóny strávila v KP Brno. „V Ružomberku stále bývam. Tu som si doliečovala svoje zranenie. Z tamojšieho klubu sa mi ozvali, či by som sa nechcela vrátiť. Ak dobre počítam, je to po šiestich-siedmich rokoch. Dlhšie som sa trápila so zranenou pravou rukou, keď som mala zaseknutý nerv a od toho sa všetky problémy odvíjali. Takže tento angažmán spájam i s novým impulzom,“ uviedla 185 cm vysoká hráčka, ktorá dnes oslávila svoje 27. narodeniny.

Budúci pondelok sa k družstvu pripojí Dominika Urbanová (roč. nar. 2000), doteraz hráčka Young Angels Košice a 16. augusta aj 28 – ročná česká obvodová basketbalistka Andrea Andělová.

Celá príprava bude prebiehať v domácich podmienkach, zatiaľ sú dohodnuté asi štyri prípravné stretnutia. Vzhľadom na na našu súčasnú kapacitu, sme odriekli stretnutia s kvalitnými súpermi, s ktorými sme zvykli doteraz hrať,“ dodal Juraj Suja.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia