Budúce kaderníčky a kozmetičky z kraja súťažili o titul najzručnejšej

Budúce kaderníčky a kozmetičky z kraja súťažili o titul najzručnejšej

RedakciaAktuality15.10.2019

Modelku s blond vlasmi, by ste dnes na regionálnej súťaži kaderníčok hľadali ťažko. Súťažiace z Martina, Dolného Kubína, Námestova, Čadce, Žiliny a Ružomberka mali za úlohu pripraviť účes na tému krásna a nesmrteľná Carmen. Poďme, ale pekne poporiadku.

Organizátorom súťaže je každoročne iná odborná škola, na ktorej sa kadernícky a kozmetický odbor vyučuje. Súťaž má teda putovný charakter. „Cieľom súťaže je rozvoj zručností študentov odboru kozmetik a kaderník, ktoré môžu nadobudnúť aj vďaka takýmto súťažiam,“ hovorí Gabriela Maceková, zástupkyňa riaditeľa Spojenej školy v Ružomberku.

Víťazka Anna Mravcová so svojou Carmen

Súťažnou úlohou je zhotovenie účesu a vizáže na živej modelke na zadanú tému. Osem kaderníčok a kozmetičiek preukázali v určenom časovom limite svoje odborné zručnosti, predstavivosť, kreativitu, invenciu a cit pre kadernícke umenie a vizáž. „Tento rok sme zvolili tému účesu na motív Carmen. Študentky si museli tému doma naštudovať, aby čo najlepšie prostredníctvom účesu priblížili jej osobnosť,“ približuje Maceková.

Kozmetičky mali tento rok pre zmenu Halloweensku tému. „Táto bláznivá téma, nám napadla aj preto, že sa blíži jej obdobie. Záleží od predstavivosti, ako tému na modelke znázornia a čo najlepšie ju odprezentujú,“ konštatujte Maceková.

Riaditeľ Spojenej školy Július Bruncko s odbornou porotou

Odborná porota v zložení piatich profesionálnych kaderníkov a vizážistov hodnotila technologický postup, estetiku, a kreativitu. Medzi porotcami bol aj Lukáš Surovček, ktorý sa už v súčasnosti venuje viac úprave mužských hláv, vypracoval sa na známeho a vyhľadaného barbiera a pôsobí v Bratislave. Dievčatám sa napokon podarili v obidvoch kategóriách vytvoriť krásne variácie súťažných tém.

Prvé miesto za kaderníčky získala Anna Mravcová z Čadce, súťaž v kategórii kozmetičiek vyhrala Nikola Gažová zo Žiliny. „Teší ma určite to, že som v dnešnej silnej konkurencii získala prvé miesto, ďakujem samozrejme porote, že ocenili moju prácu. Účes sme si so svojou modelkou skúšali aj pred súťažou," povedala pre náš portál víťazka A. Mravcová.

Víťazka kozmetickej súťaže Nikola Gažová so svojou Halloweenskou modelkou

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia