Novoročný koncert pre Ružomberčanov

Novoročný koncert pre Ružomberčanov

RedakciaAktuality20.1.2020

„Za mnou už teraz čakajú muzikanti,“ prihovorila sa Ružomberčanom v úvode jedna z organizátorov podujatia, Jana Streitová. Už tretíkrát po sebe privítala v Ružomberku Orchester Gustáva Broma pod vedením Vlada Valoviča. Speváčky Ivana Regešová, Zuzana Gamboa a Andrea Zimnányiová si svojim zlatom v hrdle získali nejedného poslucháča. „Pre mňa je najkrajším honorárom potlesk. Keď je odozva z publika, ktorá tu nechýba, je to ten najkrajší moment,“ povedala speváčka Ivana Regešová.

Jedna z organizátoriek koncertu - zakladajúca členka OZ Ružomberčan Jana Streitová..

V dolnom Liptove jedno z najlepších svetových zoskupení

Koncert plný ženskosti, krásnych hlasov a kvalitnej hudby podčiarkol prejav sympatického Ondřeja Gregora Brzobohatého. „Novoročný koncert organizujeme preto, aby sme poďakovali za vašu priazeň a aktívnu účasť na aktivitách občianskeho združenia Ružomberčan. Aj v tomto roku chceme pokračovať v projektoch pre rozvoj mesta a zlepšenia života Ružomberčanov a obyvateľov regiónu,“ doplnila Streitová. Orchester Gustáva Broma pôsobí na hudobnej scéne pôsobí od roku 1940. Počas rokov svojho účinkovania si vyslúžil svetové renomé a americký časopis Down Beat ho zaradil medzi top 10 najlepších big bandov sveta. „To bolo ešte za éry zakladateľa Gustáva Broma a stále sa to s nami ťahá. Je to pre nás predovšetkým zaväzujúce. To znamená, že nemôžeme upustiť od kvality, ktorú orchester v sebe má,“ uviedol dirigent a vedúci tohto umeleckého telesa, Vlado Valovič. Ako ďalej podotkol, ich doslovnou povinnosťou je nadviazať kontakt s publikom, aby preletela povestná iskra. A to sa im aj v nedeľu v Ružomberku podarilo.

Ondřej Gregor Brzobohatý.

Jednotka za koncert je slabá známka

Koncert v hľadisku totiž sledoval aj ružomberský muzikant Milan Kuniak, ktorý potvrdil, že lepší koncert nezažil. „Jednotka je podľa mňa slabá známka. Hudbu v podaní orchestra považujem za vysoko kvalitnú a celé predstavenie bolo dynamicky vyvážené,“ uviedol. „Skvelí muzikanti, ktorí si to s nástrojmi doslova užívali. Čerešničkou na záver bol pre nás skvelý Ondřej G. Brzobohatý, ktorý nás zaujal hlavne výberom skladieb, prejavom, spevom, ale aj vystupovaním. Chceli by sme sa poďakovať OZ Ružomberčan za ďalší skutočne vydarený koncert,“ povedala po skončení programu Elena Koníková.

Naladené piano i humor

Zaplnená sála Veľkej dvorany.

Dobrú náladu do svojho vystúpenia vniesol Ondřej G. Brzobohatý. „Ospravedlňujem sa všetkým sediacim v rohu, ktorí ma cez krídlo piana nevidia, je to ako keď za volantom auta sedí veľmi nízky človek. Ale nebojte sa, ja sem-tam vykuknem,“ vtipne naladil publikum česko-slovenský spevák a skladateľ. Okrem iných, vystúpil aj s piesňami Život je jen náhoda, Máme radi jazz, či You are so beautiful. Český spevák, ktorý je synom herečky slovenského pôvodu Hany Gregorovej a známeho českého herca Radoslava Brzobohatého divákom zaspieval aj v slovenčine pieseň V dolinách.

Takýto vynikajúci koncert sa v Ružomberku konal zásluhou Milana Fiľa, ktorý je podporovateľom Nadácie Supra a Občianskeho združenia Ružomberčan.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia