VIDEO: Univerzita oceňovala osobnosti

VIDEO: Univerzita oceňovala osobnosti

RedakciaAktuality27.5.2021

Pri príležitosti 20. výročia založenia Katolíckej univerzity v Ružomberku si z rúk rektora Jaroslava Demka prebral zlatú medailu aj prezident a predseda predstavenstva ECO – INVESTMENT a.s. Milan Fiľo.

KU v Ružomberku vznikla 1. júla 2000 s dvoma fakultami – pedagogickou a filozofickou. Postupne sa rozšírila aj o fakultu zdravotníctva a teologickú fakultu, ktorá sídli v Košiciach. Dnes v Ružomberku sídli aj nová moderná budova univerzitnej knižnice. KU dnes navštevuje takmer 3700 študentov zo Slovenska i Európy, ktorí si môžu vybrať zo 70 študijných programov.

Ocenenie od Katolíckej univerzity v Ružomberku získali aj kardinál Jozef Tomko, kardinál Zenon Grocholewski In Memoriam, Kongregácia pre školstvo vo Vatikáne, University of Notre Dame a tiež bývalí primátori mesta Ružomberok Julián Helko, Michal Slašťan a Juraj Čech. Na slávnosti sa zúčastnil aj diecézny administrátor Spišskej diecézy mons. Ján Kuboš, ktorý zaželal univerzite veľa ďalších úspešných rokov, podporovateľov a najmä vzdelaných a múdrych študentov.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia