Zóna bez peňazí  štartuje už tento štvrtok so špeciálnym programom pre deti

Zóna bez peňazí štartuje už tento štvrtok so špeciálnym programom pre deti

RedakciaAktuality28.8.2019

Vo štvrtok nakúpite v Ružomberku bez peňazí. Občianske združenie RosArt organizuje dobročinné komunitné podujatie detskú Zónu bez peňazí, ktorá začína vo štvrtok (29. augusta 2019) od 9.00 a potrvá do 15.30 v Synagóge v Ružomberku.

„Cieľom podujatia je urobiť radosť darovaním a získaním vecí PRE DETI každého veku, ktoré sú ešte v dobrom stave, plne funkčné a použiteľné, ale vám už neslúžia a ste presvedčení o tom, že niekoho by mohli potešiť a pomôcť,“ pripomína Marianna Stančoková z organizačného tímu Zóna bez peňazí.

Ostatné veci pomôžu sociálne slabším rodinám

Počas celého dňa čakajú na záujemcov rôzne druhy detského oblečenia, obuv, potreby pre bábätká, školské potreby, výtvarné pomôcky, športové potreby, knihy, hračky a všetko, o čom si myslíte, že by mohlo nejakému dieťaťu poslúžiť, pomôcť a urobiť radosť. Stančoková upozorňuje, že priniesť by ste nemali ani pokazené, znefunkčnene ani inak poškodené predmety.

„Všetky veci, ktoré si na podujatí nenájdu svojho majiteľa budú odvezené terénnym sociálnym pracovníkom z Oddelenia sociálnych služieb a zdravotníctva Mesta Ružomberok,“ dodáva Stančoková.

Pestrý program aj pre najmenších

Pre deti pripravili organizátori viaceré atrakcie. Ich súčasťou bude aj detský kútik pre najmenších, aby ste mali čas a pohodu nájsť niečo pre seba. Staršie deti si môžu skúsiť maľovanie na tvár alebo sa zabavia na bublifukovej show. Od 11.00 odštartuje Mini karaoke show, o 13.00 je pripravený Kurz slušného správania s opicou škoricou a rozprávkové čítanie pre najmenších. Od 14.00 si môžu deti zatancovať na tanečnom workshope s DANCE GALAXY. Mariana Stančoková pozýva všetky deti so svojimi rodičmi aj na ochutnávku skvelých koláčikov od Márie Kurucovej a lahôdok od Oskara.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia