Baby šéf: Rodinný podnik

Baby šéf: Rodinný podnik

RedakciaKultúra17.9.2021

Baby šéf Ted a jeho brat Tim sú už dospelí a ich cesty sa rozišli, avšak spoločný nepriateľ ich vracia späť do kín.

Musia totiž znovu spojiť svoje sily v boji proti ďalšiemu zloduchovi. Tým je Dr. Erwin Armstrong, ktorý má špeciálnu školu, kde učí a vychováva z detí tie najneposlušnejšie malé stvorenia. Jednou zo žiačok tejto školy je práve Timova staršia dcéra, zatiaľ čo jej mladšia sestra Tina sa ako nová agentka organizácie BabyCorp snaží jeho zámer prekaziť. Ale bez otca a jeho brata to nezvládne a aby do školy zapadli, musí ich upraviť do mladšej podoby.

Pamätáte si ešte na premúdrené bábätko v obleku a jeho staršieho brata Tima? S komédiou Baby šéf pred pár rokmi "zbúrali" kiná a teraz sa púšťajú do ďalšej akcie. Obaja bratia síce medzitým trochu dospeli, ale do obleku sa nasúkala Timova mladšia dcéra Tina, ktorá je, aj napriek batoliacemu obdobiu, naozaj ostré dievča.

Keď sa na konci Baby šéfa bratia Tim a Ted konečne skamarátili, zdalo sa, že im to vydrží navždy. V pokračovaní s podtitulom "Rodinný podnik" sú si obaja dospelí bratia odcudzení. Kým Ted je ponorený v biznise a zarába bilióny, Tim je spokojným otcom dvoch dievčat, nadanej tínedžerky Tabithy a milého roztomilého batoľaťa Tiny. Tabitha, ktorá navštevuje školu pre mimoriadne nadané deti, vzhliada k svojmu úspešnému strýkovi Tedovi, čo vôbec nie je po vôli jej otcovi, keďže s bratom nevychádza veľmi dobre. To však netuší, aké nečakané spoločné stmeľovacie dobrodružstvo ich čaká. Za všetko môže Tina, ktorá je v skutočnosti tajnou agentkou organizácie Baby Corp a má za úlohu odhaliť veľké sprisahanie spojené so sestrinou školou a jej čudným riaditeľom. A aj keď je Tina veľmi šikovná, vie, že bez pomoci sa nezaobíde. Po ruke má otecka, strýka a sci-fi vychytávku, ktorá vie dočasne z dospelého človeka urobiť malé dieťa. A tak sa chlapi premenia na chlapcov a vydajú sa do akcie, pri ktorej k sebe znovu nájdu cestu a okrem toho, len tak mimochodom, zachránia svet tak, ako ho máme radi.

Podľa scenáristu Michaela McCullersa zostáva srdcom príbehu komplikovaný vzťah dvoch bratov: "Je to zábavný a miestami bláznivý film, ktorý vás však zasiahne hlavne emocionálne. Súrodenci si často robia naprieky, ktoré nutne vedú ku konfliktom a situáciám plným situačného humoru, ale nakoniec aj tak dôjdu k tomu, že si ubližujú z lásky.” Rodinný podnik tiež spracováva aj nemenej komplikovaný vzťah, medzi otcami a dospievajúcimi dcérami, o to pikantnejší, že otec bude na chvíľu mladší ako jeho pubertálne dieťa.

Réžia: Tom McGrath
Scenár: Tom McGrath, Michael McCullers
Hudba: Steve Mazzaro, Hans Zimmer
Hrajú (hlasy v slovenskom znení): Maroš Kramár, Jakub Horák, Filip Tuma, Bibiana Ondrejková, Juraj Kempka, Jozef Švoňavský, Peter Rúfus, Jozef Benedik, Ondrej Kaprálik, Daniel Hudák, Marinka Kapráliková, Tatiana Kulíšková...

Rodinný, animovaný, 107 min., MP, USA, SD, 2D projekcia

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia