DŽUKI

DŽUKI

RedakciaKultúra28.11.2019

V Café Bistro hez les Moustiques sa predstaví pesničkár a pouličný muzikant Džuki, spolu s hosťom, bubeníkom Timotejom Rajnohom.

Džuki, vlastným menom Michal Džuka je pesničkár a pouličný muzikant, ktorý sa pri tvorbe piesní inšpiruje slovanskými autormi: Nohavica, Balašević, Pengov, Grechuta atď. Nechýbajú taktiež iné vplyvy, o.i. írske (G. Hansard, L. Hannigan, D. Rice) a anglo - americká folková scéna (Ben Howard, G. A. Isakov, Laura Marling). Piesne majú rôznorodý charakter od melanchólie po veselosť a rozoberajú rozmanité témy Žánrovo ich možno definovať ako folk s prímesou poézie, troškou slovenskej ľudovej muziky a troškou bluesu. Džuki spieva hlavne v slovenčine.

Timotej Rajnoha je mladý talentovaný bubeník zo Žarnovice, hudbe sa venuje od malička. Na bicie hrá od dvoch rokov. V 14 rokoch začal účinkovať v jazzovej kapele Jazzsons Trio. V súčasnosti študuje v maturitnom ročníku na gymnáziu v Novej Bani a hráva s hudobníkmi na Slovensku, aj v zahraničí. Okrem rôznych projektov hráva od 8 rokov v gospelovom zbore, spolupracuje so speváčkou Mirkou Miškechovou, pravidelne hosťuje v kapele Circus Problem (CZ) a pripravuje s punk-rockovou kapelou The Minority materiál na koncertné turné. Inšpirujú ho umelci ako: Buddy Rich, Max Roach, Art Blakey, Charlie Parker a iní...

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia